ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020

Σε ποια σημεία στην Αργολίδα εστιάζουν οι αρχές την προσοχή τους για προβλήματα από την κακοκαιρία

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:30:00 μ.μ. | | | |
Σε ποια σημεία στην Αργολίδα εστιάζουν οι αρχές την προσοχή τους για προβληματα από την κακοκαιρία
Η έντονη χιονοκακοκαιρία θα ξεκινήσει σύμφωνα με την πληροφόρηση των αρμοδίων στην περιοχή της Πελοποννήσου από το πρωί της Κυριακής 5 Ιανουαρίου.

Μέσα στην ημέρα αλλά και κατά την διάρκεια της Δευτέρας έντονες χιονοπτώσεις, βροχές, κρύο, αλλά και δυνατοί άνεμοι θα πλήξουν και την Αργολίδα.

Οι αρμόδιες αρχές της Αργολίδας εστιάζουν την προσοχή τους σε σημεία όπου παραδοσιακά παρουσιάζουν προβληματα από τις χιονοπτώσεις αλλά και τον παγετό.

Στην Πελεή του Δήμου Ερμιονίδας ο δρόμος κλείνει σε ανάλογες περιπτώσεις, είτε από παγετό ή από τα χιόνια και δόθηκε εντολή να υπάρχει αυξημένη προσοχή και άμεσα διαθέσιμο κατάλληλο μηχάνημα αλλά και αλάτι.

Στα Δερβενάκια στα σύνορα με την Κορινθία επίσης είναι ένα σημείο, που λόγω και την ανηφόρας που υπάρχει εκεί στην ταβέρνες, το οδόστρωμα παγώνει και διέλευση των οχημάτων γίνεται με δυσκολία ή και πολλές φορές ο δρόμος γινεται απροσπέλαστος.

Στον Κολοσούρτη και προς Αχλαδόκαμπο επίσης είναι ένα σημείο που σημειώνονται ιδιαίτερα προβλήματα από τις χιονοπτώσεις και πολλές φορές εγκλωβίζονται οχήματα με τους οδηγούς.

Στο Αραχναίο εστιάζει την προσοχή του ο Δήμος Ναυπλιέων όπου λόγω και του υψόμετρου αναμένονται σημαντικές ποσότητες χιονιού και η αρμόδια υπηρεσία έχει φροντίσει να έχει υπό την εποπτεία της όλο το οδικό δίκτυο που εξυπηρετεί τους κατοίκους της περιοχής.

Τέλος όλα τα ορεινά χωριά του Δήμου Άργους Μυκηνών έχουν προτεραιότητα για την Πολιτική Προστασία του Δήμου καθώς όλο το δίκτυο που τα συνδέει βρίσκεται πάντα σε ανάλογες κακοκαιρίες, υπό δυσμενείς συνθήκες και οι χιονοπτώσεις που είναι έντονες, κλείνουν δρόμους με αποτελεσμα των αποκλεισμό των κατοίκων, γιαυτό υπάρχει ικανοποιητική ποσότητα αλατιού διαθέσιμη αλλά και εξοπλισμός σε μηχανήματα για την διάνοιξη των δρόμων.

Σημαντικά προβλήματα επίσης δημιουργούνται και στην αυτοκινητόδρομο Κορίνθου Τριπόλεως στο τμήμα μέχρι και την σηραγγα Αρτεμισίου όπου εκεί εκχιονιστικά και αλατιέρες του ΜΟΡΕΑ θα είναι σε εγρήγορση.

Εκείνο που τονίζουν οι υπηρεσίες που είναι επιφορτισμένες με την αφάλια των πολιτών ειναι πως όλοι θα πρέπει να δείξουν πνεύμα συνεργασίας, κατανόησης και να λάβουν οι πολίτες των περιοχών όπου θα σημειωθούν τα έντονα καιρικά φαινόμενα τα απαραίτητα μέτρα.

Επίσης συμβουλεύουν τους οδηγούς πως, βόλτες με τα οχήματα τους σε περιοχές που έχουν πληγεί από την κακοκαιρία ειναι παρακινδυνευμένες για την ασφάλειά τους και καλό είναι να αναβάλουν τις επισκέψεις τους στις περιοχές αυτές μέχρι τουλάχιστον να  υποχωρήσουν τα φαινόμενα και να ομαλοποιηθεί η κατάσταση. 


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ