ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020

Καταγγελία για το ατύχημα του διανομέα στο Ναύπλιο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:34:00 π.μ. | | | |
Καταγγελία για το ατύχημα του διανομέα στο Ναύπλιο
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι.

Πρόσφατα άλλος ένας συνάδελφός µας διανομέας, έπεσε θύμα τροχαίου ατυχήματος την ώρα της δουλειάς του. Δεν είναι μοιραίο ούτε κακή στιγμή τα εργατικά ατυχήματα και οι τραυματισμοί των συναδέλφων διανομέων.

Τα εργατικά ατυχήματα είναι αποτέλεσμα της εντατικοποίησης που επιβάλλει η εργοδοσία για την αύξηση των κερδών και ο ανταγωνισμός των αλυσίδων. Μόνο η οργανωμένη παρέμβαση των ίδιων των εργαζομένων μπορεί να επιβάλλει εκείνα τα μέτρα και μέσα ασφάλειας που χρειάζονται για την προστασία της ζωής τους. Καθώς και η αγωνιστική διεκδίκηση μόνιμης, σταθερής εργασίας, με αξιοπρεπείς μισθούς και αναπλήρωση όλων των απωλειών σε εισόδημα και δικαιώματα.

Ως εδώ ήταν! Τελειώσαμε! Παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας!

Καλούμε τους συναδέλφους διανομείς, αλλά και άλλους συναδέλφους του κλάδου του Επισιτισμού να διώξουν το φόβο, τη μοιρολατρία. Να αποφασίσουν να υπερασπιστούν τη ζωή τους και τα δικαιώµατα τους. Να συσπειρωθούν στην Επιτροπή Αγώνα, να παλέψουμε για:

Πλήρη και σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη ασφάλιση. 

Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς όπου θα κατοχυρώνονται μέσω ΚΣΣΕ.

Κανένας διανομέας να μην πληρώνει από την τσέπη του για μηχανάκι, εξοπλισμό κλπ. Να απαγορεύεται η κυκλοφορία των διανομέων σε μέρες με κακοκαιρία.

Κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας στο ύψος της προ κρίσης περιόδου.

Επαναφορά και διεύρυνση των ΒΑΕ για όλες τις ειδικότητες του κλάδου».

EΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ-ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ