ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ

Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020

Πολύ σημαντική εξελιξη για την Αργολίδα: Σε τροχιά υλοποίησης ο οδικός άξονας Αρχαία Νεμέα - Θέατρο Επιδαύρου (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:07:00 π.μ. | |
Πολύ σημαντική εξελιξη για την Αργολίδα: Σε τροχιά υλοποίησης ο οδικός άξονας Αρχαία Νεμέα - Θέατρο Επιδαύρου (βίντεο)
Εγκρίθηκε στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Τετάρτης 15 Ιανουαρίου μετά από εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Ιωάννη Μαλτέζου η έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Πελοπόννησος Α.Ε. Ανώνυμης Αναπτυξιακής Εταιρείας Ο.Τ.Α. για την πράξη «Παροχή υπηρεσιών τεχνικού συμβούλου στη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την ολοκλήρωση μελετών από κόμβο Αρχαίας Νεμέας - Μυκήνες – Αγ. Ελεούσα - Θέατρο Επιδαύρου». 


Πρόκειται για ένα έργο πνοής που αναμένει εδώ  και χρόνια η Αργολίδα καθώς ειναι ο μοναδικός νομός που δεν συνδέεται με τον εθνικό αυτοκινητόδρομο και που ηταν από τις πρώτες προεκλογικές ακόμα εξαγγελίες του Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα που μέσα στους 4 πρώτους μήνες της θητείας του ξεκινάει να υλοποιείται.

Ο οδικός άξονας, θα διατρέχει την καρδιά του νομού με χαρακτήρα εισόδου στο νομό Αργολίδας και θα συμβάλλει αποφασιστικά στην τουριστική ανάπτυξη και συνολικά στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.

Παράλληλα θα ενισχυθεί η ανάπτυξη των πολιτιστικών πόρων όχι μόνο του νομού, αλλά και όλου του ανατολικού άξονα της Πελοποννήσου συνδέοντας τις περιοχές του νομού Αργολίδας με το Διευρωπαϊκό Οδικό Δίκτυο (Αυτοκινητόδρομος Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα).

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου που διαιρείται σε δυο υποέργα είναι 48.000.000 ευρώ. 

Για την σημαντική αυτή εξελιξη μίλησε στην κάμερα των Αργολικών Ειδήσεων ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Ιωάννης Μαλτέζος:
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ