ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΚΑΦΕΣ - ΣΦΟΛΙΑΤΕΣ

Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2020

Π. Νίκας: Την τελική ευθύνη για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών πρέπει να την έχει το κράτος

Π. Νίκας: Την τελική ευθύνη για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών πρέπει να την έχει το κράτος
 Στην παρουσίαση προς το Δ.Σ. της ΕΝΠΕ του σχεδίου νόμου για την Πολιτική Προστασία -“Εθνικός Μηχανισμός Διαχείρισης Κρίσεων και Αντιμετώπισης Κινδύνων, Αναδιάρθρωση της ΓΓΠΠ, Αναβάθμιση Εθελοντισμού Πολιτικής Προστασίας, Αναδιόργανωση του Πυροσβεστικού Σώματος και άλλες διατάξεις”-, η οποία έγινε στα γραφεία της Ένωσης, στην Αθήνα, παρευρέθηκε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, σήμερα Πέμπτη 9 Ιανουαρίου.

Το Δ.Σ. της Ενωσης Περιφερειών Ελλάδας για το εν λόγω νομοσχέδιο -η διαβούλευση για το οποίο ολοκληρώνεται την ερχόμενη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου- ενημερώθηκε από τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά για τη νέα μορφή που θα λάβει η πολιτική προστασία στη χώρα μας.

Παίρνοντας τον λόγο, από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου εξέφρασε προβληματισμό για το γεγονός, όπως είπε, ότι “δεν περιγράφεται στον νόμο ποιος έχει την τελική ευθύνη στην αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών”, επισημαίνοντας ότι “υπάρχουν ζητήματα όσον αφορά τις αρμοδιότητες”.

Ο Π. Νίκας, ειδικότερα, εξέφρασε την άποψη ότι “την ευθύνη πρέπει να την έχει το κράτος”, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι “δεν πρέπει να επαναληφθούν φαινόμενα όπου στις φυσικές καταστροφές επιρρίπτονται οι ευθύνες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, κάτι που γίνεται συστηματικά”. Καταλήγοντας δε, σημείωσε:

“H ευθύνη για την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων είναι του κράτους, το οποίο πρέπει και να την αναλαμβάνει. Οποιαδήποτε άλλη στάση είναι υποκριτική”.

Ας σημειωθεί ότι η Ενωση, σε ανακοίνωσή της, μετά τη συνάντηση με τον γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, τονίζει, μεταξύ άλλων:

“Η ΕΝΠΕ εκτιμά ότι το νέο σχέδιο νόμου κινείται στη σωστή κατεύθυνση, αλλά θεωρεί ότι πρέπει να υπάρξουν βελτιώσεις και γι’ αυτόν τον λόγο, εντός δύο ημερών, θα καταθέσει τις προτάσεις της στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, με στόχο να δοθεί τέλος σε ζητήματα αλληλεπικαλύψεων αρμοδιοτήτων που χρόνια ταλανίζουν τη λειτουργία των Περιφερειών της χώρας”.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ