ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020

Ο Γ. Γαβρήλος μίλησε στο Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ερμιονίδας για τις νέες εργασιακές και ασφαλιστικές ρυθμίσεις

Ο Γ. Γαβρήλος μίλησε στο Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ερμιονίδας για τις νέες εργασιακές και ασφαλιστικές ρυθμίσεις
Σε μία κατάμεστη αίθουσα, στο Λύκειο Κρανιδίου, την Παρασκευή 17-01-2020, με την ευκαιρία της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας από την Πρόεδρο κα Μαρκέλλα Μπίμπα, και με την παρουσία Βουλευτών, Αντιπεριφερειάρχη και Δημάρχου, ο κ. Γιώργος Γαβρήλος, δικηγόρος-εργατολόγος, μίλησε στα μέλη του Σωματείου των Ξενοδοχοϋπαλλήλων για τις νέες εργασιακές και ασφαλιστικές ρυθμίσεις.


Αναφέρθηκε αναλυτικά στους νόμους 4623/2019 και 4635/2019 και στα εργασιακά θέματα που ρυθμίζουν, όπως και στο σχέδιο για το νέο ασφαλιστικό.

Ιδιαίτερη αναφορά από τον ομιλητή έγινε στην διάταξη που κατάργησε την υποχρέωση του εργοδότη να αιτιολογεί την απόλυση του εργαζόμενου, όπως και στη διάταξη που καταργεί την προστασία του εργολαβικού εργαζόμενου έναντι του πραγματικού εργοδότη του.
Παρουσιάστηκαν οι νέες ρυθμίσεις για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας ειδικών κατηγοριών και τα προβλήματα που μπορεί να δημιουργεί παρέμβαση του Υπουργείου Εργασίας, σε μια υπόθεση που αφορά μονάχα τους κοινωνικούς εταίρους. Επίσης, έγινε αναφορά στα προσκόμματα που δημιουργεί ο νέος νόμος για τη μονομερή προσφυγή στη Διαιτησία και στη ρύθμιση εργασιακών διαφορών μεταξύ των μερών.

Τέλος, υπήρξε ενημέρωση για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εργασίας για το ασφαλιστικό σε σχέση με τη νέα αναπλήρωση των συντάξεων και σε σχέση με την κατάργηση του εισοδηματικού κριτηρίου για την καταβολή ασφαλιστικών εισφορών από τους ελεύθερους επαγγελματίες και τη θέσπιση κλάσεων με αύξηση των εισφορών της κατώτερης κλάσης σε 220 ευρώ μηνιαίως.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ