ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020

Επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Πολιτισμού στον Δήμο Επιδαύρου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 5:23:00 μ.μ. | | |
Επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Πολιτισμού στον Δήμο Επιδαύρου
Σήμερα 31/ 01/ 2020 επισκέφθηκαν τον Δήμο Επιδαύρου υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Πολιτισμού με επικεφαλής τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού κ. Διδασκάλου όπου συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν τόσο τον χώρο του Ασκληπιείου όσο και ολόκληρου του Δήμου Επιδαύρου, ενώ δόθηκαν κατευθύνσεις για επίλυση πολλών ζητημάτων που έχουν συσσωρευτεί. 
Ενδεικτικά αναφερθήκαμε στην εξέλιξη τόσο του μεγάλου έργου της “Ανάδειξης του ευρύτερου χώρου του Ασκληπιείου Επιδαύρου σε αρχαιολογικό και περιβαλλοντικό πάρκο’’ όσο και τις εργασίες ανάδειξης του κάστρου της Νέας Επιδαύρου που σύντομα ξεκινούν. 
Επίσης αναφερθήκαμε στις διαδικασίες που ακολουθούμε ως νέα δημοτική αρχή για την τακτοποίηση - νομιμοποίηση του λιμένα Αρχαίας Επιδαύρου και στα βήματα που πρέπει να κάνουμε από εδώ και πέρα, στο δίκτυο Ασκληπιείων και στη σημασία του για την περιοχή μας, στα πολλά αναξιοποίητα βυζαντινά μνημεία μας και στις μελέτες που ήδη υπάρχουν για κάποιες βυζαντινές εκκλησίες στο Λυγουριό αλλά και στην προστασία της Μυκηναϊκής γέφυρας στην Καζάρμα. 
Τέλος, σε πνεύμα ειλικρινούς συνεργασίας, δώσαμε έμφαση στην αναπτυξιακή προοπτική του δήμου μας, με βάση τα ιστορικά μας μνημεία αλλά και τις συνεχείς προσπάθειες εξωστρέφειας του Δήμου αλλά και του Υπουργείου Πολιτισμού, σχεδιάζοντας συγκεκριμένες σοβαρές δράσεις και μελέτες που εφαρμόζοντας τις αλλάζει ουσιαστικά η αναπτυξιακή πορεία του τόπου μας. 
Παρόντες στην συνάντηση ήταν και η έφορος αρχαιοτήτων κ. Παπαδημητρίου με συνεργάτες της, ο καθηγητής κ. Λαμπρινουδάκης και ο κ. Καζολιάς.

Ο Δήμαρχος
Αναστάσιος Κ. Χρόνης
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ