ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020

Τι συζητήθηκε στο τελευταίο Διοικητικό Συμβούλιο του Γηροκομείου Ναυπλίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:13:00 π.μ. | | |
Τι συζητήθηκε στο τελευταίο Συμβούλιο του Γηροκομείου Ναυπλίου
-Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου ενημερώθηκαν από την λογίστρια του ιδρύματος σχετικά με τα οικονομικά μου και έλαβαν γνώση για τα μισθολογικά ασφαλιστικά και άλλα θέματα. Επίσης παρέλαβαν σύμφωνα με τις αρμοδιότητες τους και τους κωδικούς για τις ανάλογες ενέργειες. 



Ενημερώθηκαν αναλυτικά για το μηνιαίο κόστος λειτουργίας του ιδρύματος το οποίο αγγίζει τις 30.000 € (24.000€ μισθοδοσία ασφαλιστικά και λειτουργικά και 6.000€ λοιπές δαπάνες) επίσης για τα θέματα των δωρεών τα οποία είναι περίπου στο ποσό των 5000 €. 

-Αποφασίστηκε η ψήφιση νέων τροφείων τα οποία θα έχουν ως κριτήριο τον ισοσκελισμό εσόδων εξόδων. 

-Συζητήθηκε το θέμα των φημών και ότι το χρέος του ιδρύματος έχει δημιουργηθεί από κακοδιαχείριση και όχι από το μηνιαίο έλλειμμα που προκαλείται από τις ανελαστικές δαπάνες μισθοδοσίας ασφαλιστικά κι άλλα οι οποίες είναι απαραίτητες για την νόμιμη λειτουργία του ιδρύματος. Τα μέλη αποδέχθηκαν ότι κακοδιαχείριση δεν υφίσταται.
 
-Αποφασίστηκε να ανατεθεί σε δικηγόρο η σύνταξη προγραμματικής σύμβασης ανάμεσα στο ίδρυμα και στο δημοτικό οργανισμό κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης που θα επιτρέπει την επιχορήγηση του ιδρύματος. Η προγραμματική θα υπερψηφιστεί από το Διοικητικό Συμβούλιο του ιδρύματος και θα σταλεί προς έγκριση στην αποκεντρωμένη διοίκηση και στην επιτροπή κληροδοτημάτων. 

-Αποφασίστηκε η τροποποίηση του καταστατικού του ιδρύματος έτσι ώστε να μπορεί να παρέχει τις υπηρεσίες του σε νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου του Δήμου και να καλύπτεται ή ενισχύεται οικονομικά γι αυτές. 6)Να εξεταστεί από το Δήμου Ναυπλιέων και από την νομική του υπηρεσία η δυνατότητα επιχορηγήσεις ενός συλλόγου φίλων του ιδρύματος ο οποίος θα έχει ως αρμοδιότητα και ως σκοπό την επιχορήγηση του ιδρύματος. 

-Να εξεταστεί από το Δήμου Ναυπλιέων και από την νομική του υπηρεσία η δυνατότητα επιχορηγήσεις του ιδρύματος μέσα από την διαδικασία επιχορηγήσεις συλλόγων και σωματείων.(1,5% του τακτικού προϋπολογισμού). 

-Το διοικητικό συμβούλιο ενημερώθηκε σε γενικές για τα κτιριακά θέματα του ιδρύματος κάτι το οποίο είχε αναλάβει η κυρία Ψαρολόγου η οποία δεν μπόρεσε λόγω υποχρεώσεων να παρίσταται 

-Συγκροτήθηκε επιτροπή καταγραφής παγίων έτσι ώστε να ξεκινήσει η συγκεκριμένη διαδικασία αλλά και η καταστροφή άχρηστων αντικειμένων που έχουν συσσωρευτεί στην αποθήκη.

Ο Πρόεδρος Χρήστος Ζέρβας
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ