Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου 2020

Πορεία αγροτών της Αργολίδας με τα τρακτέρ στο Άργος (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:12:00 π.μ. |
Πορεία αγροτών της Αργολίδας με τα τρακτέρ στο Άργος (βίντεο)
Μέλη του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Αργολίδας (ΑΚΣΥΝΑ) με τα αγροτικά τους μηχανήματα πραγματοποίησαν πορεία στην πόλη του Άργους την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020.

Οι αγρότες βρίσκονται από την προηγούμενη εβδομάδα στο μπλόκο που έχουν στήσει στην Εθνική Μυκηνών Ναυπλίου στο ύψος του Ανυφίου.
Η πορεία με τα τρακτέρ και τα αγροτικά αυτοκίνητα ξεκίνησε από το μπλόκο και κατευθύνθηκε στο κέντρο της πόλης του Άργους.
Οι αγρότες με τα γεωργικά τους μηχανήματα δημιούργησαν κυκλοφοριακό κομφούζιο στην ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων στην πόλη.
Η πορεία έκλεισε με επίδοση ψηφίσματος των αγροτών στο Δημαρχείο Άργους Μυκηνών, ενώ όπως έχουν αναφέρει το Σάββατο θα συμμετέχουν στο μεγάλο αγροτικό συλλαλητήριο, στην έκθεση της Agrotica στην Θεσσαλονίκη μαζί με την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Περ. Πελοποννήσου (ΟΑΣΠΠ) και τους αγροτοκτηνοτρόφους της Πελοποννήσου.
Σε ανακοίνωσή τους οι αγρότες αναφέρουν:

"Στήσαμε μπλόκο στην πολιτική που μας εξαθλιώνει, μας κουτσουρεύει το εισόδημα, μας ξεκληρίζει. Θέλουμε να αναδείξουμε τα ιδιαίτερα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πλειονότητα των αγροτών και την κτηνοτρόφων και να στείλουμε και ένα μήνυμα διεκδίκησης στην κυβέρνηση ότι είμαστε εδώ κι ότι το συνδικαλιστικό κίνημα παλεύει με συνέπεια τις αντιλαϊκές πολιτικές που απειλούν τη βιωσιμότητα του χώρου.
 Το μπλόκο είναι η μοναδική μορφή πίεσης προς την κυβέρνηση και οτιδήποτε κατακτήθηκε από τον κλάδο μέχρι στιγμής, ήταν αποτέλεσμα των σκληρών αγώνων και των μπλόκων που στήσαμε τα προηγούμενα χρόνια.
 Καλούμε τους συναδέλφους αγρότες και κτηνοτρόφους της Αργολίδας, να πιστέψουν ότι τα τρακτέρ είναι δύναμη και να έρθουν να ενισχύσουν το μπλόκο. Χρειάζεται μαζικός αγώνας και συμμετοχή για να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις ούτως ώστε να συνεχίσουμε να παράγουμε και να καλλιεργούμε.
Από το σπίτι και τον καναπέ δεν κερδήθηκε ποτέ τίποτα. Το μόνο που θα κερδίσουν αυτοί που παραμένουν σπίτι, είναι ότι θα τους πάρουν και τον καναπέ που κάθονται στο σπίτι!
 Παλεύουμε για:

1. Κατώτερες εγγυημένες τιμές για τα αγροτικά προϊόντα που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν εισόδημα ικανό για επιβίωση.
 2. Να σταματήσει το αίσχος των ανοιχτών τιμών και απαιτούμε την άμεση πληρωμή των αγροτικών προϊόντων κατά την παράδοσή τους για να μπορούν να αντιμετωπιστούν τα «κανόνια» των έμπορων με την κατάθεση εγγυητικών επιστολών στην τράπεζα ώστε να έχουν το δικαίωμα στο εμπόριο, τη διακίνηση των προϊόντων. Κρατικός έλεγχος για τις παράνομες ελληνοποιήσεις οι οποίες υποβαθμίζουν τα αγροτικά προϊόντα.
3. Να μειωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές του ΕΦΚΑ. Αύξηση των εξευτελιστικών αγροτικών συντάξεων, μείωση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, αποκλειστικά Δημόσια Υγεία και Πρόνοια.
4. Να μη μειωθεί το αφορολόγητο όριο που κατέκτησαν οι αγρότες στα μπλόκα, αλλά να αυξηθεί. Φορολογία σε πραγματικό εισόδημα, κατάργηση προκαταβολής φόρου και τεκμηρίων διαβίωσης.
  5. Αύξηση ακατάσχετου ορίου στους τραπεζικούς λογαριασμούς, να σταματήσουν οι παρακρατήσεις για χρέη σε εφορία, ΕΦΚΑ, ΕΛΓA. Καμία κατάσχεση πρώτης κατοικίας - χωραφιού για δάνεια αντικειμενικής αξίας έως 300.000 ευρώ.
6. Αφορολόγητο πετρέλαιο, μείωση τιμής αγροτικού ρεύματος.
7. Άμεση καταβολή αποζημιώσεων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα. Άμεση κάλυψη των φετινών καταστροφών, αλλαγή αναχρονιστικού κανονισμού του ΕΛΓΑ, κρατικός φορέας που θα καλύπτει το 100% της πραγματικής ζημιάς που θα έχει υποστεί ο παραγωγός.
8. Κατασκευή αναγκαίων έργων υποδομής (αγροτική οδοποιία, έργο του Αναβάλλου)."
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ