ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020

Οι επετειακές εκδηλώσεις στη Νέα Επίδαυρο για την Α’ Εθνοσυνέλευση στο δελτίο της ΕΡΤ (βίντεο)

Οι επετειακές εκδηλώσεις στη Νέα Επίδαυρο για την Α’ Εθνοσυνέλευση στο δελτίο της ΕΡΤ (βίντεο)
Εορταστικές εκδηλώσεις στον τόπο όπου ψηφίστηκε το πρώτο σύνταγμα της Ελλάδας, το 1822, έγιναν την Κυριακή 12 Ιανουαρίου στη Νέα Επίδαυρο. Υπενθυμίζεται ότι το 2021 είναι επετειακό έτος για τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση.

Στον τόπο όπου μπήκαν τα θεμέλια για τη διακήρυξη της εθνικής μας ανεξαρτησίας πραγματοποιήθηκαν το πρωί εορταστικές εκδηλώσεις. Στη Νέα Επίδαυρο πριν από 198 χρόνια έγινε η Α’ Εθνοσυνέλευση των Ελλήνων όπου και ορίστηκε ο τρόπος προσωρινής λειτουργίας του νεοσύστατου ελληνικού κράτους. Την 1η Ιανουαρίου του 1822 ψηφίστηκε το πρώτο Σύνταγμα της Ελλάδας. Σ’ αυτό το Σύνταγμα ορίστηκε και το εθνικό σύμβολο, η ελληνική σημαία.
Ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας αναφέρθηκε στους ηρωικούς αγώνες των Ελλήνων αλλά και το πως μπήκαν τα γερά θεμέλια του νεοσύστατου ελληνικού κράτους.
Ο Υφυπουργός Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής αναφέρθηκε στους αγώνες των Ελλήνων αλλά και το χρέος που έχουν οι νέες γενιές για την προάσπιση της εθνικής υποθήκης.
Στις εκδηλώσεις παρευρέθηκαν ακόμη ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, οι βουλευτές Ιωάννης Ανδριανός, Ιωάννης Γκιόλας, ο Αλέξανδρος Πουλάς και ο Δήμαρχος Επιδαύρου Αναστάσιος Χρόνης.

Πηγή: ΕΡΤ1
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ