ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020

Μαθητές του Λυκείου Ερμιόνης ερευνούν για τον τόπο τους - Συνέντευξη με τον Δήμαρχο Ερμιονίδας

Μαθητές του Λυκείου Ερμιόνης ερευνούν για τον τόπο τους - Συνέντευξη με τον Δήμαρχο Ερμιονίδας
Οι μαθητές και οι μαθήτριες ερευνώντας την τοπική τους ιστορία στο πλαίσιο της Δημιουργικής Ερευνητικής Δραστηριότητας με θέμα «Η Ιστορία της Ερμιόνης» είχαν την ιδιαίτερη χαρά και τιμή να συνομιλήσουν με τον Δήμαρχο Ερμιονίδας κύριο Ιωάννη Γεωργόπουλο στη βιβλιοθήκη του σχολείου.

Τα παιδιά έχοντας μυηθεί στο ερευνητικό εργαλείο της Συνέντευξης και τις αρχές που την διέπουν, θέλησαν να θέσουν ερωτήματα στον πρώτο πολίτη της Ερμιονίδας που, σύμφωνα με την ομολογία του κ. Γεωργόπουλου, φανέρωνε ωριμότητα και γνώση των ζητημάτων πολιτειότητας που απασχολούν τη νέα γενιά. 

Με απτά ερωτήματα για ποικίλα ζητήματα, όπως η διαδικασία κατασκευής της μαρίνας στην Ερμιόνη και οι όροι φωταγώγησης στο Μπίστι, αλλά και γενικότερους προβληματισμούς, όπως για την ανάδειξη ιστορικών γεγονότων που έλαβαν χώρα στον τόπο τους ή στα οποία η Ερμιόνη συμμετείχε, ανέδειξαν την αξία της αναζήτησης έγκυρης πληροφόρησης και της εξαιρετικής επικοινωνίας του Δημάρχου με τα παιδιά.

Η αγωνία των παιδιών για το μέλλον και για τις προοπτικές ανάπτυξης και ευημερίας του τόπου τους, λειτούργησε ως εφαλτήριο μιας εξαιρετικά γόνιμης συνομιλίας, χωρίς να λείψουν και οι αποκλειστικές ειδήσεις….

Η ομάδα που προετοίμασε την συνέντευξη – χωρίς την παραμικρή παρέμβαση – αποτελείται από τους: Αρχοντία Μπουρλόκα, Γεωργία Παλυβού, Αναστάση Μπάζο, Αντωνία Μορόγλου και Αναστασία Παπανδριανού.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες, καθώς και ολόκληρη η σχολική μας κοινότητα, ευχαριστούμε θερμά τον κύριο Γεωργόπουλο για την εξαιρετική συνέντευξη που παραχώρησε και για την συναίνεσή του να συμπεριληφθεί στο μαθητικό περιοδικό του σχολείου μετά την αποδελτίωση.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ