ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020

Πορτοκάλια: Με καλή απορρόφηση συνεχίζεται η συγκομιδή στην Αργολίδα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:15:00 μ.μ. | |
Πορτοκάλια: Με καλή απορρόφηση συνεχίζεται η συγκομιδή στην Αργολίδα
Με καλή απορρόφηση όσον αφορά την εμπορία , παρά τη σημαντικά μειωμένη παραγωγή στην Αργολίδα, εξελίσσεται η σεζόν για τα πορτοκάλια.

Στην Αργολίδα, οι παραγωγοί, έχοντας ολοκληρώσει τη συγκομιδή της Ναβαλίνας που ήταν μειωμένη φέτος κατά 40%, έχουν ήδη ξεκινήσει να κόβουν Μέρλιν. Όπως μας λέει ο Θανάσης Γεωργόπουλος, από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Δαλαμανάρας, η παραγωγή είναι και στη μεσοπρώιμη ποικιλία μικρότερη από τα κανονικά επίπεδα, σε ποσοστά που διαφέρουν από περιοχή σε περιοχή. Οι τιμές αυτή την περίοδο διαμορφώνονται στα 18-22 λεπτά το κιλό, ανάλογα με το μέγεθος και την ποιότητα. 

Θετικό πρόσημο δημιουργείται φέτος και στις Κλημεντίνες και στα Νόβα, η συγκομιδή των οποίων έχει ήδη ολοκληρωθεί. Οι απώλειες και στις δύο ποικιλίες όσον αφορά την παραγωγή υπολογίζονται στο 30%-40%, ωστόσο οι τιμές αποζημίωσαν τους παραγωγούς, καθώς ξεκίνησαν από τα 45 λεπτά και δεν έπεσαν στη διάρκεια της εμπορίας κάτω από 35 λεπτά το κιλό.

Μέχρι τα 23-24 λεπτά «κατέβηκε» στην πορεία της σεζόν η τιμή για τις Ναβαλίνες, από τα 27 λεπτά που ξεκίνησε, ανέφερε ο Γιώργος Ντόκος, μέλος του ΔΣ της ΚΑΣΟΑ «Δαναός», ενώ τα πρώτα Μέρλιν έπιασαν 19-22 λεπτά. Όσον αφορά τις Κλημεντίνες και τα Νόβα, η μειωμένη παραγωγή κράτησε την τιμή στα 38-40 λεπτά κατά μέσο όρο.

Πηγή: ypaithros.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ