ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020

Παρουσία του Γ. Γκιόλα η Κοινότητα Κρανιδίου και το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ερμιονίδας έκοψαν τις πρωτοχρονιάτικες πίτες τους

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:47:00 μ.μ. | | |
Παρουσία του Γ. Γκιόλα η Κοινότητα Κρανιδίου και το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ερμιονίδας έκοψαν τις πρωτοχρονιάτικες  πίτες τους
Στην κατάμεστη και στολισμένη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ερμιονίδας έγινε χτες Παρασκευή 17 Ιανουαρίου η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας από την Τοπική κοινότητα Κρανιδίου.


Την τελετή ευλόγησε ο Αρχιμανδρίτης π. Ιερόθεος Λουμασιώτης και έκοψε ο Πρόεδρος του τοπικού Συμβουλίου Νικόλαος Κοντοβράκης.
Στην τελετή παρέστη και απηύθυνε χαιρετισμό ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Γκιόλας, κάνοντας σύντομη αναφορά στην χρησιμότητα των ανεξάρτητων αυτοδιοικητικών σχημάτων που αναδείχθηκαν από τις πρόσφατες Δημοτικές εκλογές.
 Τόνισε ότι, όπως και στην Πρωτεύουσα του Δήμου, το Κρανίδι αλλά και στις περισσότερες κοινότητες της Ερμιονίδας, οι ενώσεις αυτές που δεν αποτελούν απαραίτητα στενά ελεγχόμενα σχήματα των εκάστοτε Δημοτικών αρχών, εξασφαλίζουν τον ανεξάρτητο αυτοδιοικητικό τους ρόλο, με την προμετωπίδα και την προβολή των τοπικών υποθέσεων των κοινοτήτων. Στηρίζονται δε, κυρίως, στην εθελοντική συμμετοχή και προσφορά, δίνουν μάλιστα τη δυνατότητα σε νέα και άφθαρτα άτομα να στελεχώσουν την τοπική ηγεσία των κοινοτήτων.
Χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης, ο Δήμαρχος Ερμιονίδας κ. Ιωάννης Γεωργόπουλος, ο βουλευτής της Ν.Δ. Γιάννης Ανδριανός, ο Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Μαλτέζος, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αντωνία Αντωνοπούλου, αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι Νομικών προσώπων του Δήμου και των υπολοίπων Κοινοτήτων του Δήμου, καθώς και εκπρόσωποι ενός εντυπωσιακά μεγάλου στον αριθμό Συλλόγων και τοπικών φορέων της Πρωτεύουσας του Δήμου, της πόλης του Κρανιδίου.
Στη συνέχεια ο βουλευτής Γιάννης Γκιόλας παρέστη και απηύθυνε χαιρετισμό στην κοπή της πίτας των ξενοδοχουπαλλήλων της Ερμιονίδας, που έγινε την ίδια μέρα στο Λύκειο Κρανιδίου.
Στον σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στους διαρκείς αγώνες για τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις τους, που δεν μπορούν ποτέ να υποστέλλονται ιδιαίτερα όταν επιχειρείται φαλκίδευση ή άρση αυτών. Σήμερα αμφισβητούνται από την Κυβέρνηση της Ν.Δ. θεμελιώδη δικαιώματα όπως η επεκτασιμότητα των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων, η μονομερής προσφυγή στη Διαιτησία, η αδυναμία απόλυσης άνευ σπουδαίου λόγου κλπ.

Συνεπώς, η επαγρύπνηση, η συσπείρωση γύρω από τα κλαδικά Σωματεία και τις Ομοσπονδίες είναι απαραίτητη, ώστε με διαρκείς αγώνες να εξασφαλισθούν η διατήρηση και προώθηση των εργασιακών τους δικαιωμάτων.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ