ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020

Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας Σωματείου Τεχνιτών Οικοδόμων Ναυπλίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:19:00 μ.μ. | | |
Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας Σωματείου Τεχνιτών Οικοδόμων Ναυπλίου
Ένα ακόμα εργατικό ατύχημα προστίθεται στη μεγάλη λίστα των ατυχημάτων σε χώρους δουλειάς, αυτή τη φορά ένας συνάδελφος οικοδόμος τραυματίστηκε σοβαρά όταν έπεσε από ύψος σε οικοδομή στο Ναύπλιο τη Δευτέρα 27/1. Ο συνάδελφος νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Ναυπλίου.


Κανένα εργατικό ατύχημα, ούτε και το συγκεκριμένο δεν είναι αποτέλεσμα ατυχίας. Είναι αποτέλεσμα της εντατικοποίησης της εργασίας, της έλλειψης μέτρων υγιεινής και ασφάλειας.

Τεράστιες ευθύνες για την κατάσταση σους χώρους δουλειάς έχουν τόσο η σημερινή κυβέρνηση όσο και οι προηγούμενες που αφήνουν υποστελεχομένους τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, που ψηφίζουν και εφαρμόζουν μια σειρά αντεργατικούς νόμους που τσακίζουν τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Καλούμε τους συναδέλφους να μην συμβιβάζονται με αυτή την κατάσταση, να διώξουν το φόβο και τη μοιρολατρία. Να μην κάνουν πίσω, κάτω από την πίεση για το μεροκάματο, από τη διεκδίκηση μέτρων προστασίας της ζωής και της υγείας τους, ώστε να γυρίζουν στα σπίτια τους αρτιμελείς και ζωντανοί.

Να παλέψουμε για:

· Να ληφθούν άμεσα όλα εκείνα τα μέτρα προστασίας της ζωής και της υγείας των εργαζόμενων σε όλους τους χώρους δουλειάς .

· Να ενισχυθούν όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι από τους αρμόδιους φορείς σχετικά με την υγιεινή και την ασφάλεια στους τόπους δουλειάς.

Ευχόμαστε στον συνάδελφο μας όσο το δυνατόν ταχεία ανάρρωση.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ