ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020

Ολοκληρώνεται ο φάκελος του έργου της κεντρικής διαχείρισης των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:36:00 μ.μ. | |
Ολοκληρώνεται ο φάκελος του έργου της κεντρικής διαχείρισης των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου
Σε φάση υλοποίησης προχωρεί πλέον το έργο της κεντρικής διαχείρισης των σκουπιδιών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και καταβάλλεται προσπάθεια προκειμένου μέσα στο 2020 να έχει δοθεί λύση, “κατά πρώτον στις περιοχές που αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα και κατά περιόδους έχουν όξυνση της κατάστασης”.

Αυτό σημείωσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, στη συνέντευξή του σήμερα Τετάρτη 8 Ιανουαρίου, στην Τρίπολη, εκφράζοντας αισιοδοξία για την επιτάχυνση των σχετικών διαδικασιών μετά και την έγκριση της νομιμότητας των αποφάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου σχετικά με τις απαιτούμενες απαλλοτριώσεις.

“Ακολουθούμε κανονική πορεία χωρίς εμπόδια πλέον, ολοκληρώνεται άμεσα ο φάκελος του μεγάλου αυτού έργου και προχωρούμε σύμφωνα με τη νομοθεσία. Ελπίζουμε μέσα στο 2020 να έχουμε δώσει λύση, κατά πρώτον στις περιοχές που αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα και κατά περιόδους έχουμε όξυνση της κατάστασης” τόνισε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης.

Παράλληλα επισήμανε ότι για τη νέα περιφερειακή αρχή “η πρόκληση είναι να κάνουμε καλύτερο τον υφιστάμενο σχεδιασμό, τους σταθμούς μεταφόρτωσης από 2 να τους κάνουμε 11 και να προβούμε, μεταξύ άλλων, στην αποκατάσταση των χωματερών”.

Ο Π. Νίκας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, δήλωσε ότι στον υφιστάμενο σχεδιασμό διαχείρισης υπάρχει πρόβλεψη για παραγωγή ενέργειας, “η οποία θα παρέχεται σε όσους θα υφίστανται το περιβαλλοντικό κόστος” ενώ τόνισε ότι μετά από ολόκληρες δεκαετίες “θα πρέπει να τελειώνουμε” με το θέμα των σκπουπιδιών και να ασχοληθούμε και με άλλα σημαντικά περιβαλλοντικά ζητήματα, μεταξύ των οποίων η διαχείριση της λυματολάσπης που εκκρεμεί ακόμα:

“Ελάχιστοι βιολογικοί καθαρισμοί στην Περιφέρειας λειτουργούν όπως πρέπει” σημείωσε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης καταλήγοντας.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ