ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020

Εργαστήριο κατασκευών για τις σπουδάστριες του τμήματος Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων του ΔΙΕΚ Ναυπλίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:58:00 π.μ. | |
Εργαστήριο κατασκευών για τις σπουδάστριες του τμήματος Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων του ΔΙΕΚ Ναυπλίου
Οι σπουδάστριες του ΙΕΚ Ναυπλίου του τμήματος Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων εξασκήθηκαν στο εργαστήριο κατασκευών με τις φροντίδες της εκπαιδεύτριας Μαρίας Αλεξοπούλου.
Οι χειροτεχνίες αποτελούν μια ευχάριστη και δημιουργική απασχόληση για τα παιδιά. Η γνωριμία του περιβάλλοντος μέσα από τα χέρια και το σώμα δημιουργεί νέες συνάψεις στον παιδικό εγκέφαλο, πολύ στέρεες μάλιστα, αφού είναι το ίδιο το παιδί αυτό που φαντάζεται, σχεδιάζει και δημιουργεί κάτι δικό του. 
Εκτός από τη δημιουργική σκέψη του παιδιού, ενισχύεται και η συνθετική του σκέψη, αφού προσπαθεί να βρει νέους τρόπους για να συνδυάσει υλικά και χρώματα, ώστε να φτιάξει κάτι όμορφο και, ενδεχομένως, πρωτότυπο. 
Παράλληλα, ενεργοποιούνται και όλες του οι αισθήσεις. Στις κατασκευές έρχεται σε επαφή με διαφορετικά υλικά και υφές. Κάποια μπορεί να είναι μαλακά και εύπλαστα, ενώ άλλα πιο σκληρά και άκαμπτα. 
Αγγίζει, μυρίζει, αισθάνεται και, ανάλογα, συμπεριφέρεται ώστε να δημιουργήσει κάτι ωραίο αισθητικά, κάτι που το εκφράζει σαν ψυχή και συναίσθημα.
Θερμές ευχαριστίες στον εκπαιδευτή φωτογραφίας Ηλία Καρατζούλη!
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ