ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020

Το Εσπερινό Γενικό Λύκειο Ναυπλίου στο Μουσείο της Ακρόπολης και το Πλανητάριο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 5:51:00 μ.μ. | | | |
 Το Εσπερινό Γενικό Λύκειο Ναυπλίου στο Μουσείο της Ακρόπολης και το Πλανητάριο
Το σχολείο μας πραγματοποίησε μονοήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη στα πλαίσια μαθημάτων στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο μοναδικό Μουσείο της Ακρόπολης, στους πρόποδες του Ιερού Βράχου, και στο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ευγενίδειου Ιδρύματος.
Ξεκινήσαμε με ενθουσιασμό το πρωϊ της Παρασκευής 20 του Δεκέμβρη 36 μαθητές και 4 συνοδοί καθηγητές από το Ναύπλιο και το μεσημέρι ήμασταν στον προορισμό μας. Δίπλα στο άγαλμα της Μελίνας Μερκούρη, που εμπνεύστηκε αυτό το Μουσείο, μας περίμενε η ξεναγός μας κ. Ξένια που μας οδήγησε στο εσωτερικό και για δύο ολόκληρες μας έκανε μια συναρπαστική ξενάγηση στα εκθέματα του μουσείου.
Την ευχαριστούμε για αυτό το υπέροχο ταξίδι στην αρχαία Αθήνα. Στην έξοδο βγάλαμε και τις καθιερωμένες αναμνηστικές φωτογραφίες.
Μετά από ένα σύντομο γεύμα στην περιοχή του Θησείου, φτάσαμε στο Ψηφιακό Πλανητάριο όπου παρακολουθήσαμε στη θόλο μαγεμένοι για 40 λεπτά την προβολή "Διαστημικές Καταιγίδες και Βόρειο Σέλας". 
Πριν αποχαιρετήσουμε την πρωτεύουσα πήγαμε για έναν καφέ στο γειτονικό Πολιτιστικό Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Εκεί οι μικρότεροι απόλαυσαν πατινάζ στο εορταστικό παγοδρόμιο.
Επιστρέψαμε στο Ναύπλιο με τραγούδι και χορό και τις καλύτερες εντυπώσεις.
Ευχαριστούμε θερμά το Δήμαρχο Ναυπλίου και ιδιαίτερα την κ. Ράλλη Μαρία, πρόεδρο επιτροπών παιδείας και πολιτισμού, για την κάλυψη της δαπάνης μετακίνησής μας με το τουριστικό λεωφορείο, γιατί χωρίς αυτή τη χορηγία δεν θα ήταν δυνατή η πραγματοποίηση αυτής της εκδρομής αλλά και το τουριστικό γραφείο Ζαφείρη για την άψογη εξυπηρέτηση.

Σοφία Σαρρή, Δ-ντρια του Εσπερινού ΓΕ.Λ. Ναυπλίου
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ