ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020

Δ. Καμπόσος: Η θυσία του Κωνσταντίνου Πανανά τον κατέγραψε στην Ιστορική Συλλογική Μνήμη του Λαού των Ελλήνων

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:19:00 μ.μ. | | |
Δ. Καμπόσος: Η θυσία του Κωνσταντίνου Πανανά τον κατέγραψε στην Ιστορική Συλλογική Μνήμη του Λαού των Ελλήνων
Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 29/1/2020 η τελετή των αποκαλυπτηρίων της προτομής του Αντιναυάρχου Κωνσταντίνου Πανανά επί της οδού Σιμιτζοπούλου στο Άργος, από τον Δήμαρχο Άργους Μυκηνών Δημήτρη Καμπόσο παρουσία εκπροσώπου του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Ναυτικού Υποναύαρχο Ιωάννη Δριμούση Υπαρχηγό Στόλου, συγγενών του εκλιπόντος και πολιτικής ηγεσίας του τόπου. 
Το άγημα και η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού απέδωσαν τιμές στον Αντιναύαρχο Πανανά ο οποίος έχασε τη ζωή του στις 11 Φεβρουαρίου του 2016 με το ελικόπτερο Agusta Bell του Πολεμικού Ναυτικού το οποίο συνετρίβη στην βραχονησίδα Κίναρος. 
Ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος στον σύντομο λόγο του δήλωσε τα εξής: «Ήσουν μόλις 34 χρονών και η γυναίκα σου σε περίμενε να γυρίσεις για να φέρει στον κόσμο το παιδί σου, όταν ο κυβερνήτης του πολεμικού πλοίου ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ έδωσε τη διαταγή, την μοιραία εκείνη νύχτα της 11ης Φεβρουαρίου 2016, να σηκώσετε το ελικόπτερο ΑΒ-122. Πετάξατε όπως προέβλεπε η άσκηση και οι διαταγές σε χαμηλό ύψος, με άσχημο καιρό και συνθήκες που ήταν οι ίδιες ακριβώς με τις συνθήκες ενός πιθανού πολέμου. Γνώριζες τον κίνδυνο μα δεν αρνήθηκες. 
Ο όρκος… το καθήκον… η αποστολή… ήταν αυτά που σε οδηγούσαν. Αυτά που ξεχωρίζουν τους κοινούς θνητούς από τους Ήρωες!Αντιναύαρχε Κωνσταντίνε Πανανά, πιστεύω ότι μας ακούς και μας βλέπεις. Σου λέω λοιπόν ότι, …οι Έλληνες θα διαβάζουν τις ονομασίες των οδών, θα στεφανώνουν τα μνημεία που στήνονται προς τιμήν σου και θα κοιτάζουν τη μορφή σου στις προτομές που σμιλεύονται για σένα. 
Θα ψάχνουν και θα μαθαίνουν ότι, ΕΣΥ αντιναύαρχε Κωνσταντίνε Πανανά, ήσουν ένας από εκείνους τους ξεχωριστούς που, διαχρονικά, είχαν τάξει την ζωή τους στον διαρκή αγώνα προάσπισης της δικής μας ελευθερίας. Που δεν γνώρισες τον αγέννητο γιό σου, γιατί σου έλαχε η σκυτάλη που κρατούν οι Ήρωες στον δρόμο της θυσίας. Που έκανες τα παιδιά σου παιδιά μας και την σύζυγό σου αδελφή μας.
Αντιναύαρχε Κωνσταντίνε Πανανά, η θυσία σου σε κατέγραψε στην Ιστορική Συλλογική Μνήμη του Λαού των Ελλήνων και όλοι εμείς σου υποσχόμαστε ότι θα παραμείνεις για πάντα… ΑΘΑΝΑΤΟΣ!!!»
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ