ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020

Η φωτογραφία της ημέρας: Ο Φλώρος

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:23:00 μ.μ. | |
Η φωτογραφια της ημέρας: Ο Φλώρος
Στην χώρα μας όπου η ορνιθοπανίδα μετρά περισσότερα από 400 είδη πουλιών λίγα είναι αυτά που ο λαός γνωρίζει και θαυμάζει για την ομορφιά και το τραγούδι τους. Μέσα σε αυτά ξεχωριστή θέση έχει ο γνωστός μας Φλώρος. 


Ο Φλώρος είναι είδος του γένους (carduelis) και είναι εξαπλωμένος στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης από την Ιρλανδία μέχρι τα Ουράλια όρη, και από τη Σκανδιναβία έως τη βορειοανατολική Αφρική, το Ισραήλ και τη βόρεια Περσία.
Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι όπως συμβαίνει και με άλλα συγγενικά με το Φλώρο είδη, στις νοτιότερες περιοχές της Ευρώπης το μέγεθός τους είναι μικρότερο από τα αντίστοιχα πουλιά που ζουν στο Βορρά αλλά έχουν εντονότερο χρωματισμό. Οι διαφορές αυτές κλιμακώνονται σταδιακά από Βορρά προς Νότο δηλαδή όσο Βορειότερα ζουν τα κοπάδια των Φλώρων, τόσο μεγαλύτερο μέγεθος έχουν αλλά και τόσο πιο άτονα χρώματα διαθέτουν.

Περήφανο και αρχοντικό πουλί ο Φλώρος μπορεί να μην διαθέτει τη ποικιλία των χρωμάτων άλλων πουλιών όπως η Καρδερίνα, αλλά το έντονο κιτρινοπράσινο φτέρωμα με τη λαδί απόχρωση, το τέλειο σε σχήμα σώμα, το γεμάτο δύναμη ράμφος και το αγέρωχο παρουσιαστικό. Τα θηλυκά, έχουν σκουρότερο χρωματισμό με περισσότερο καφέ-γκρίζο και υστερούν σημαντικά στο κιτρινοπράσινο χρωματισμό των αρσενικών.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ