ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020

Ναύπλιο: Ο Χάρης Βλαβιανός στο Fougaro Artcenter

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:12:00 μ.μ. | | |
Ναύπλιο: Ο Χάρης Βλαβιανός στο Fougaro Artcenter
Το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 7-8.30μμ σας προσκαλούμε σε μια λογοτεχνική συνάντηση του ποιητή Χάρη Βλαβιανού με τον γνωστό εικαστικό Μανώλη Χάρο.


Ο Χάρης Βλαβιανός είναι ένας από τους σημαντικότερους ποιητές της γενιάς του '80 και διευθυντής του περιοδικού "Ποιητική".

Το έργο του, αν και θα μπορούσε να χαρακτηριστεί καινοτόμο, καταφέρνει να συνδυάσει τις παρελθοντικές μνήμες με τον νεωτερισμό, αλλά και να προκαλέσει τον αναγνώστη σε μια βαθιά στοχαστική θέαση της ανθρώπινης ψυχής.

Από τις ποιητικές του συλλογές, " Σονέτα της Συμφοράς", και την βραβευμένη από την Ακαδημία Αθηνών "Αυτοπροσωπογραφία του Λευκού", μέχρι την μετάφραση των Τεσσάρων Κουαρτέτων του T.S.Eliot και την συλλογή παραλειπομένων και παραδόξων της λογοτεχνικής οικογένειας, όπως αναφέρει και ο ίδιος, με τίτλο "Britannica", ο Χάρης Βλαβιανός θα θέσει τους βασικούς σταθμούς της ποιητικής του πορείας αλλά και θα μας επιτρέψει να γνωρίσουμε την αθέατη πλευρά του.

Ο Χάρης Βλαβιανός γεννήθηκε στη Ρώμη το 1957. Σπούδασε φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ και πολιτική θεωρία στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Διδάσκει Ιστορία και Πολιτική Θεωρία στο Αμερικανικό Κολέγιο Ελλάδος (Deree) και δημιουργική γραφή ποίησης στους κύκλους σεμιναρίων των εκδόσεων Πατάκη, ενώ στο παρελθόν έχει διδάξει το ίδιο μάθημα στο Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, αλλά και μετάφραση ποίησης στο Ε.ΚΕ.ΜΕ.Λ.


Τηλέφωνο:27520 47380
Email:info@fougaro-library.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ