Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2020

Γκιόλας: Κατάργηση της 13ης σύνταξης και μειώσεις στους 9 από τους 10 συνταξιούχους φέρνει το νέο ασφαλιστικό της Ν.Δ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:10:00 μ.μ. | |
Γκιόλας: Κατάργηση της 13ης σύνταξης και μειώσεις στους 9  από τους 10 συνταξιούχους φέρνει το νέο ασφαλιστικό της Ν.Δ
Μιλώντας χτες στη Βουλή κατά την συζήτηση για το νέο Ασφαλιστικό νομοσχέδιο, ο βουλευτής Αργολίδας υπεραμύνθηκε των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ και επιτέθηκε με σφοδρότητα στα σχέδια της Κυβέρνησης που θα φέρουν τους ασφαλισμένους σε δυσχερέστερη θέση και τους συνταξιούχους σε απόγνωση.


· Οριστικό «αντίο» στην ψηφισμένη 13η σύνταξη.

· Μονομερής και πάλι η στοχευμένη ανακατανομή που επιχειρεί η Κυβέρνηση στις συντάξεις.

· Ένας στους δέκα συνταξιούχους και μάλιστα ο οικονομικά ισχυρότερος θα ωφεληθεί. Όλοι οι υπόλοιποι θα υποστούν μικρότερες ή μεγαλύτερες μειώσεις.

· Ωφελούνται μόνο οι μεγαλοσυνταξιούχοι με 35 ως 40 χρόνια εργασίας και πολύ υψηλούς μέσους μηνιαίους μισθούς. Οι ασφαλιστικές εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών και επιστημόνων αυξάνονται από 185 ευρώ μηνιαίως στα 220 ευρώ για την χαμηλότερη κλίμακα.

· Ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε με τον νόμο 4387 τον εξορθολογισμό και την απλοποίηση του ασφαλιστικού συστήματος και το μετέτρεψε σε ένα απλό, καθολικό, καθώς και αναλογικό και κοινωνικά δίκαιο σύστημα που αποτέλεσε τη βάση για την επαναθεμελίωσή του.

· Στην αρχή της τοποθέτησής του ο βουλευτής απαντάει στο εθνικιστικό παραλήρημα του Κ. Βελόπουλου που είχε προηγηθεί στο βήμα.

Παρακολουθείστε ολόκληρη την τοποθέτηση του βουλευτή στο βίντεο που ακολουθεί
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ