ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020

Ευρωπαίοι μαθητές φιλοξενούμενοι του 1ου Γυμνασίου Ναυπλίου, σε Άργος και Επίδαυρο για τον Καποδίστρια (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:44:00 μ.μ. | | | |
 Ευρωπαίοι μαθητές φιλοξενούμενοι του 1ου Γυμνασίου Ναυπλίου, σε Άργος και Επίδαυρο για τον Καποδίστρια (βίντεο)
Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ με τίτλο «The multi-facet personality of Ioannis Kapodistrias», που αναφέρεται στην προσωπικότητα του Ιωάννη Καποδίστρια και στο οποίο συμμετέχει το 1ο Γυμνάσιο Ναυπλίου, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου επίσκεψη στο Άργος και το Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, των σχολείων-εταίρων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Συγκεκριμένα, το 1ο Γυμνάσιο Ναυπλίου φιλοξενεί από την Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου  έως την Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2020,  20 μαθητές και 14 καθηγητές από σχολεία της Κέρκυρας, της Ρουμανίας, της Σλοβενίας και της Γερμανίας και από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων που αποτελούν τους εταίρους στο πρόγραμμα Erasmus+.

Το πρόγραμμα  περιλαμβάνει δραστηριότητες, θεματικές ξεναγήσεις, εκπαιδευτικά παιχνίδια, πολιτιστικές επισκέψεις και βιωματικά εργαστήρια σχετικά με τη ζωή του Ιωάννη Καποδίστρια και το έργο του ως κυβερνήτη του νεοσύστατου Ελληνικού Κράτους. Η γλώσσα επικοινωνίας σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος είναι η αγγλική.

Στη φιλοξενία αυτή συμμετέχουν και συνεργάζονται 35 μαθητές του 1ου Γυμνασίου Ναυπλίου, που ανήκουν στις Β’ και Γ΄ τάξεις, σε αντίστοιχη ηλικία με τους μαθητές των φιλοξενούμενων σχολείων, και οι μαθητές της ορχήστρας και της χορωδίας του σχολείου. 

Την προσπάθεια συντονίζει η παιδαγωγική ομάδα του σχεδίου αυτού: η διευθύντρια κ. Μ. Κορομπίλη και οι κ. Δ. Καλκανάκος, κ. Μ. Νομικού, κ. Β. Γεωργαντέλλη, κ. Π. Γιαννούλη, κ. Σ. Γκιόλα, κ. Δ. Καπέλου, κ. Α. Καρυώτου, κ. Ε. Κονδύλης, κ. Σ. Κουτσιούρη, κ. Α. Κριεμάδη, κ. Γ. Ντόκος, κ. Ε. Παπακοσμά, κ. Δ. Παπακων/νου, κ. Ι Πίτσας και εκτός παιδαγωγικής ομάδας δίνουν την πολύτιμη βοήθειά τους οι κ. Π. Κωνσταντούλη, και κ. Ε. Μαρλαγκούτσου.

Οι μαθητές και μαθήτριες που παίρνουν μέρος στο πρόγραμμα κερδίζουν πολλές εμπειρίες μαθαίνοντας βιωματικά,  να συνεργάζονται με τους συνομηλίκους τους από διαφορετικές χώρες, έχοντας διαφορετικούς πολιτισμούς, διαφορετική γλώσσα και ακόμη και διαφορετική άποψη του κόσμου. Διδάσκονται επίσης από την οξυδέρκεια, τη φιλομάθεια, το ήθος, την ευσυνειδησία, τη συνέπεια και την προσφορά του Κυβερνήτη Καποδίστρια, και αυτό θα βοηθήσει στην περαιτέρω ακαδημαϊκή και προσωπική τους εξέλιξη.

Για την επίσκεψη στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου και το Άργος όπου συναντήσαμε τα παιδιά μίλησε στην κάμερα η συνοδός των μαθητών καθηγήτρια του 1ου Γυμνασίου Ναυπλίου  Μαρία Νομικού:
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ