ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020

Την παρέμβαση εισαγγελέα ζητούν οι γονείς του 3ου Δημοτικού Σχολείου Άργους για την κεραία

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:51:00 π.μ. | | |
Την παρέμβαση εισαγγελέα ζητούν οι γονείς του 3ου Δημοτικού Σχολείου Άργους για την κεραία
Σφοδρές αντιδράσεις και μεγάλη κινητοποίηση του Συλλόγου Γονέων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Άργους πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας 10 Φεβρουαρίου.

 Οι γονείς ειναι αποφασισμένοι να φτάσουν στα άκρα, ξεκινώντας με αποχή των παιδιών τους από τα μαθήματα μέχρι να απομακρυνθεί οριστικά η καμουφλαρισμένη κεραία κινητής τηλεφωνίας που γειτνιάζει με το σχολείο, ενώ ζητούν την παρέμβαση του Εισαγγελέα.
Το πρωί της Δευτέρα τα παιδιά έφυγαν από το σχολείο, παρέμειναν οι γονείς για αρκετή ώρα, ενώ αναμένεται εντός της ημέρας η ανακοίνωση της συντονιστικης επιτροπής για τις επόμενες κινήσεις ώστε να επιλυθεί το σοβαρό αυτό θέμα.
Ενδεικτικές ειναι οι αντιδράσεις των γονέων στα social media όπου μεταξύ άλλων αναφέρουν:

-"Μένω σιωπηλός αυτές τις ημέρες αλλά δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση με το φλέγον θέμα με τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας της εταιρείας Vodafon τις οποίες κάποιος ανεγκέφαλος τις τοποθέτησε σε απόσταση αναπνοής από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Άργους, και δίπλα σε ολόκληρη πυκνοκατοικημένη περιοχή χωρίς να σκεφτεί καν ότι δίπλα υπάρχουν 250 παιδιά συν το εκπαιδευτικό προσωπικό . Έγινε και γίνεται προσπάθεια από την Δ/νση και τον σύλλογο του σχολείου και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουν ".
-"Το Θέμα όμως είναι ότι σαν γονείς έχουμε ευθύνη να είμαστε δίπλα στα παιδιά μας. Γι αυτό μέχρι να κοπεί το ρεύμα από τις κεραίες το σχολείο να μείνει κλειστό. Δεν θα ρισκάρουμε για κανέναν λόγο την υγεία των παιδιών μας. Εγώ από πλευρά μου μαζί την σύζυγό μου έχουμε αποφασίσει να μην το στείλουμε το παιδί μας στο σχολείο. Θα ήθελα να το σκεφτούν και να πράξουν ανάλογα και οι υπόλοιποι γονείς. Τέλος πιστεύω η Δικαιοσύνη θα τιμωρήσει αυτόν τον άνθρωπο ας τον πούμε άνθρωπο. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ"
 -"Δεν διαπραγματευόμαστε την υγεία των παιδιών μας όχι μόνον θα "κατεβάσει" την κεραία, αλλά θα λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη διότι εξέθεσε και συνεχίζει προκλητικά να εκθέτει τα παιδιά μας σε κίνδυνο.... Ο κ. ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΑΚΟΥΕΙ!!!"
-"Η παρουσίαση και η συμμετοχή μας είναι απαραίτητη και ενισχύει τη θέση μας που δεν είναι άλλη από τη διακοπή λειτουργίας της κεραίας. Τα παιδιά μας να μην ξανά κάνουν μάθημα με την υπόνοια και μόνο είναι - δεν είναι εκτεθειμένα σε ακτινοβολία. Τι τα πέρασε η Vodafone και η κάθε εταιρεία, πειραματόζωα;;;; "
-"Αρνητικές επιπτώσεις υγείας που προκαλούνται στους ανθρώπους όπως πονοκέφαλοι, αϋπνία, βλάβες στην μνήμη κλπ, μπορεί να μην απειλούν τη ζωή αλλά έχουν ένα εξασθενητικό αποτέλεσμα που επηρεάζει την ευεξία και στην περίπτωση των παιδιών μπορεί να υπονομεύσει την νευρολογική και ακαδημαϊκή τους ανάπτυξη, όπως είναι ήδη φανερό από τις εμπειρίες γειτνίασης παιδικών σταθμών με κεραίες κινητής τηλεφωνίας" Δρ. Gerard Hyland, βιοφυσικός, Πανεπιστήμιο Warwick"
-"Ιδιαίτερα οι παλμικές ασύρματες ακτινοβολίες που εκπέμπονται από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας συνδέονται από πολλούς επιστήμονες με την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων αυτισμού, υπερκινητικότητας, συνδρόμου έλλειψης προσοχής κ.α.θεωρω λοιπόν πως πρέπει να πάρουμε πιο δραστικά μέτρα.κ φοβάμαι πως με αποχή των παιδιών από μαθήματα δε θα ιδρώσει κανένα αυτί."
Η χθεσινή ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων για την σημερινή κινητοποίηση ανέφερε:

"ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΥ ΟΡΙΣΤΗΚΕ 6/2/2020, ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΚΑΙ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ:

Με δεδομένο το γεγονός οτι ο ιδιοκτήτης του ακινήτου που ειναι η κεραία εως τώρα δεν έχει διάθεση να σταματήσει τη λειτουργίας της, σας καλούμε ΟΛΟΥΣ σε δυναμική αντίδραση.

Αύριο λοιπόν,όλοι στο σχολείο στις 8 , προκειμένου να γίνει κατανοητό προς όλες τις κατευθύνσεις πως ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΕΧΤΟΥΜΕ την συνέχιση των μαθημάτων εως ότου αφαιρεθεί η κεραία δίπλα απο τα παιδιά μας.

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΟΛΩΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ"

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ