ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020

Εκπληκτική δουλειά στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου για τη ζωή και το έργο του Ιωάννη Καποδίστρια

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:36:00 μ.μ. | |
Εκπληκτική δουλειά στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου για τη ζωή και το έργο του Ιωάννη Καποδίστρια
Το όραμα,οι ιδέες και η συνεργατική αξία ήταν τα στοιχεία που αναδείχθηκαν μέσα από την παρουσίαση την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020 του προγράμματος τοπικής ιστορίας που επιμελήθηκε η διευθύντρια και παρουσίασαν οι μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου για τη ζωή και το έργο του Πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδας Ιωάννη Καποδίστρια.
Όλοι όσοι συμμετείχαν στο πρόγραμμα αξίζουν συγχαρητήρια για τις πρωτότυπες και πολύ ενδιαφέρουσες εργασίες τους!

Από τον Σεπτέμβριο του 2019, το σχολείο για την δράση του «Το Μουσείο Πάει Σχολείο», φιλοξενεί και επανεκθέτει μέρος της έκθεσης «Ιωάννης Καποδίστριας: Διαδρομές στην ιστορία του», την οποία παραχώρησε ο Δήμος Ναυπλιέων και υποστήριξε το Europe Direct Δήμου Ναυπλιέων. 

Οι μαθητές της Στ΄ τάξης με την κ. Αργυρή Μπιλιούρη υλοποίησαν πρόγραμμα Μουσειακής Αγωγής «Οι μαθητές ξεναγούν … στην έκθεση: Ιωάννης Καποδίστριας: Γνωρίζοντας τη ζωή του», με στόχο την θεμελίωση δεξιοτήτων δημοκρατικού πνεύματος, ευρωπαϊκών αξιών και ενεργούς πολιτειότητας, εμπνευσμένοι από την προσωπικότητα του αναγνωρισμένου πολιτικού. 
Οι μαθητές γνώρισαν τον Πρώτο Κυβερνήτη της Ελλάδος και παρήγαγαν εκπαιδευτικό υλικό, ψηφιακό και έντυπο. Ανοίγουμε το σχολείο μας στην εκπαιδευτική κοινότητα και περιμένουμε μαθητές να τους ξεναγήσουμε στην έκθεση.

Το πρόγραμμα την Παρασκευή 7/2/2020 περιελάμβανε:

10.00. Η κ. Ντάρια Κοσκόρου, Διευθύντρια του Μουσείου Καποδίστρια, με αναφορά την έκθεση δουλεψε με τους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης.

13.00- 14.00 Η κ. Ντάρια Κοσκόρου, μίλησε σε εκπαιδευτικούς Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης με θέμα «Ταξιδεύοντας με τον Ιωάννη Καποδίστρια: η μουσειοσκευή του Μουσείου Καποδίστρια και ο εκπαιδευτικός ρόλος του Μουσείου». Οργανώνουν το EuropeDirect Δήμου Ναυπλιέων, ο ΔΟΠΠΑΤ και υποστηρίζουν o Δήμος Ναυπλιέων, οι Α/θμια & Β/θμια Εκπ/ση Αργολίδας
18.30 μ.μ. * Πραγματοποιήθηκε εκδήλωση ανοιχτή σε γονείς και εκπαιδευτικούς παρουσίασης του προγράμματος: «Ιωάννης Καποδίστριας : Γνωρίζοντας τη ζωή του» , από την κ. Αργυρή Μπιλιούρη και μαθητές.

* «Οι μαθητές ξεν'αγησαν στην έκθεση» το κοινό , παρουσιάζοντας το εκπαιδευτικό υλικό που έχουν κατασκευάσει.

Το Europe Direct Δήμου Ναυπλίου, ο ΔΟΠΠΑΤ και ο Δήμος Ναυπλιέων υποστηρίζουν τις δράσεις του Σχολείου.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ