ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020

Εν αναμονή μελετών 65 εκ. ευρώ για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:06:00 μ.μ. | | |
Εν αναμονή μελετών 65 εκ. ευρώ για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου
Προσκλήσεις από το ΕΣΠΑ με συνολική δημόσια δαπάνη πάνω από 65 εκατομμύρια ευρώ έχουν δημοσιοποιηθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ωστόσο “ενώ υπάρχουν χρήματα, υπάρχει και ολιγωρία ως προς την υποβολή προτάσεων και μελετών -γιατί πρόταση χωρίς μελέτη δεν γίνεται”.

Αυτό σημείωσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, σε συνέντευξή του στην Τρίπολη, την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου, καλώντας “τους δικαιούχους, που μπορεί να είναι δήμαρχοι ή φορείς όπως τα Επιμελητήρια, να ανταποκριθούν γρήγορα ώστε να προχωρήσουμε σε δεσμεύσεις, σε εξειδικεύσεις και εντάξεις έργων” όπως χαρακτηριστικά σημείωσε.

Ενδεικτικά, ο περιφερειάρχης ανέφερε ότι μέσα από το ΕΣΠΑ διατίθενται πιστώσεις, 10.000.000 ευρώ για σχολεία, 10.000.000 ευρώ για έργα ύδρευσης, 11.000.000 ευρώ για έργα πολιτισμού, 4.500.000 ευρώ για αντιπλημμυρικά έργα, 5.000.000 ευρώ για κατάρτιση, 1.250.000 ευρώ για τους ρομά, 5.000.000 ευρώ για αγορά μηχανημάτων, 13.500.000 ευρώ για αρδευτικά έργα, 11.000.000 ευρώ για νοσοκομεία και τον τομέα υγείας γενικότερα καθώς και περί τα 2.000.000 ευρώ για ερευνητικά προγράμματα.

“Πρέπει να γίνουν μελέτες, γρήγορα για να ενταχθούν και να ξεκινήσουν έργα σε αυτούς τους τομείς” συνέχισε ο Π. Νίκας, εκφράζοντας παράλληλα ικανοποίηση “για το γεγονός ότι η κυβέρνηση προχωρά στην τροποποίηση του νόμου για τις μελέτες ώστε να είναι πιο ευέλικτη η προσπάθεια, χωρίς βεβαίως να υποβαθμιστεί η διαφάνεια στον τομέα παραγωγής μελετών, όπου υπάρχει πρόβλημα”.

Ο περιφερειάρχης τόνισε ότι θα πρέπει να κινητοποιηθούν και οι χωρικοί αντιπεριφερειάρχες, “τους έχει αποσταλεί έγγραφο και τους έχω τονίσει και δια ζώσης ότι αναλαμβάνουν τον συντονισμό για την προώθηση των έργων ΕΣΠΑ/ΠΕΠ στην κάθε Περιφερειακή Ενότητα. Αυτοί είναι οι υπεύθυνοι. Και όταν τα έργα βαλτώνουν πρέπει να προσδιορίζουμε τον υπεύθυνο κάθε φορά. Αν ένας δήμος έχει πρόβλημα και για οποιονδήποτε λόγο δεν προχωρεί κάποιο έργο, προφανώς θα προβαίνουμε στη διαδικασία απένταξης” σημείωσε ο Π. Νίκας, για να καταλήξει υπογραμμίζοντας:

“Το μείζον είναι να προχωρούν έργα και να χρηματοδοτούνται έργα. Χρειάζεται προσπάθεια σε όλα τα επίπεδα -εθνική προσπάθεια θα μπορούσα να πω, γιατί και τα τομεακά προγράμματα των υπουργείων δεν έχουν καλύτερη πορεία από τα δικά μας”.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ