ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020

Αναβαθμίζονται οι στάσεις του επιβατικού κοινού στο Δήμο Ναυπλιέων

Αναβαθμίζονται οι στάσεις του επιβατικού κοινού στο Δήμο Ναυπλιέων
Κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπλιέων θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 13:30 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου συγκαλούμενου να αποφασίσει για το εξής θέμα ημερήσιας διάταξης:
 

1ο θέμα: Περί έγκρισης συμμετοχής και υποβολής αίτησης χρηματοδότησης στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» πρόσκληση V στον άξονα προτεραιότητας «Κοινωνικές και πολιτιστικές υποδομές και δραστηριότητες των δήμων» με τίτλο: «Προμήθεια εξοπλισμού, κατασκευή, μεταφορά και τοποθέτηση στεγάστρων, για την δημιουργία ή και αναβάθμιση των στάσεων, για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού των δήμων της χώρας ».

Το κατεπείγον της συνεδρίασης οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχει καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτημάτων στο πρόγραμμα και είναι στις 28-02-2020.
 

Θέμα :Έγκριση συμμετοχής και υποβολής αίτησης χρηματοδότησης στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» Πρόσκληση V στον άξονα προτεραιότητας «Κοινωνικές και πολιτιστικές υποδομές και δραστηριότητες των δήμων» με τίτλο: «Προμήθεια εξοπλισμού, κατασκευή, μεταφορά και τοποθέτηση στεγάστρων, για την δημιουργία ή και αναβάθμιση των στάσεων, για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού των δήμων της χώρας» 

Στα πλαίσια του Προγράμματος του Υπ. Εσωτερικών, «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», εκδόθηκε η Πρόσκληση V με την οποία καλεί τους Δήμους της χώρας για την υποβολή προτάσεων προκειμένου να ενταχθούν στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», στον Άξονα Προτεραιότητας «Κοινωνικές και πολιτιστικές υποδομές και δραστηριότητες των δήμων» με τίτλο: «Προμήθεια εξοπλισμού, κατασκευή, μεταφορά και τοποθέτηση στεγάστρων, για την δημιουργία ή και αναβάθμιση των στάσεων, για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού των δήμων της χώρας». Σύμφωνα με την υπ΄αριθμ 92863/30-12-2019 (ΑΔΑ:6ΦΗ246ΜΤΛ6-4ΙΖ) 3η τροποποίηση της Πρόσκλησης V οι δαπάνες θα πρέπει να αφορούν την κατασκευή, συντήρηση και αναβάθμιση των στάσεων και των στεγάστρων αναμονής επιβατικών αστικών και υπεραστικών γραμμών. Οι τύποι των στεγάστρων που μπορούν να επιλεγούν είναι τρεις. 

Ο τύπος Α, ο τύπος Β, και ο τύπος Γ. όπως αναλυτικά περιγράφονται στην ανωτέρω πρόσκληση. Το ποσό χρηματοδότησης ανά δικαιούχο (δήμο), διαμορφώνεται βάσει πληθυσμιακών κριτηρίων. Ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτημάτων ορίζεται η 28/02/2020. Ο Δήμος Ναυπλιέων ανήκει στους Δήμους του κριτηρίου δ) με μόνιμο πληθυσμό άνω των 15.000 κατοίκων και έως 60.000 κατοίκους με επιχορηγούμενο προϋπολογισμό 50.000,00€ , για τον εξοπλισμό έως 25 στάσεων. Στα πλαίσια της ανωτέρω πρόσκλησης οι Δήμος Ναυπλιέων προτείνει την προμήθεια ,μεταφορά και τοποθέτηση στεγάστρων και λοιπού εξοπλισμού αναμονής επιβατών στις παρακάτω στάσεις : 

 Α/Α ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΣΤΑΣΗΣ ΤΥΠΟΣ ΣΤΕΓΑΣΤΡΟΥ 
1 ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΞΗΡΑΣ- ΝΑΥΠΛΙΟ Α 
2 ΕΝΔΕΚΑΤΗ -ΝΑΥΠΛΙΟ Β 
3 ΕΚΟ-ΝΑΥΠΛΙΟ Α 
4 ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ-ΝΑΥΠΛΙΟ Α 
5 ΚΥΚΝΟΣ-ΝΑΥΠΛΙΟ Α 
6 ΘΑΝΑΣΑΙΝΑΣ-ΝΑΥΠΛΙΟ Α 
7 ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ-ΝΑΥΠΛΙΟ Α 
8 ΑΓ. ΕΛΕΟΥΣΑ-ΝΑΥΠΛΙΟ Β 
9 ΑΜΜΟΣ-ΤΟΛΟ Β 
10 ΣΟΛΩΝ-ΤΟΛΟ Β 
11 ΚΑΜΠΙΝΓΚ-ΤΟΛΟ Β 
12 ΛΙΜΑΝΙ-ΤΟΛΟ Α 

ΤΥΠΟΙ ΣΤΕΓΑΣΤΡΩΝ : Α + Β , 7 ΤΥΠΟΥ Α + 5 ΤΥΠΟΥ Β 
 ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ : 7 χ 4.000 = 28.000,00 € συμπ.ΦΠΑ 
 5 χ 3.500 = 17.500,00 € συμπ.ΦΠΑ 
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: 45.500,00 € συμπ.ΦΠΑ 

Με βάση τα παραπάνω εισηγούμαστε τη λήψη απόφασης: 

1. Περί έγκρισης συμμετοχής και υποβολής Αίτησης Χρηματοδότησης στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» του Υπουργείου Εσωτερικών στον άξονα προτεραιότητας «Κοινωνικές και πολιτιστικές υποδομές και δραστηριότητες των δήμων» με τίτλο «Προμήθεια εξοπλισμού, κατασκευή, μεταφορά και τοποθέτηση στεγάστρων, για την δημιουργία ή και αναβάθμιση των στάσεων, για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού των δήμων της χώρας» με τίτλο πρότασης πράξης «Προμήθεια εξοπλισμού, κατασκευή, μεταφορά και τοποθέτηση στεγάστρων, για την δημιουργία και αναβάθμιση των στάσεων, για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού του Δήμου Ναυπλιέων». 

2. Για την αποδοχή των όρων της Πρόσκλησης V του ΥΠ.ΕΣ µε αρ. πρωτ. 4721/23-01-2019 Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ II όπως αυτή τροποποιήθηκε με τις υπ ‘ αριθμ πρωτ. 64810/18-09- 2019 2η Τροποποίηση της Πρόσκλησης V, 92863/30-12-2019 3η Τροποποίηση, 92984/30-12- 20219 4η Τροποποίηση .

 3. Στην περίπτωση που το ποσό χρηματοδότησης από το πρόγραμμα δεν επαρκεί για την εκτέλεση του έργου εξ΄ ολοκλήρου, την κάλυψη με ιδίους πόρους ή από άλλο χρηματοδοτικό πρόγραμμα της οικονομικής διαφοράς που προκύπτει. 

4. Την εξουσιοδότηση του Δημάρχου να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την υποβολή της αίτησης. 

Ο Προϊστάμενος της Δ/νσης          Η Αναπλ/τρια Προϊσταμένη της Δ/νσης
        Κυριαζής Δημήτριος                           Οικονόμου Μαρίνα 


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ του ΔΗΜ.ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 
ΑΥΓΟΥΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

*φώτο αρχείου
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ