ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020

Ερευνητική εργασία μαθητών του Λυκείου Ερμιόνης για την κλιματική αλλαγή

Ερευνητική εργασία μαθητών του Λυκείου Ερμιόνης για την κλιματική αλλαγή
Το Γενικό Λύκειο της Ερμιόνης δίνει κάθε χρόνο στους μαθητές του την ευκαιρία να εμβαθύνουν σε θέματα επίκαιρα που τους απασχολούν και να αποτυπώσουν τις ιδέες τους πάνω σε αυτά. 

Κατά την διάρκεια του 1ου τετραμήνου, οι μαθητές του Α1 Λυκείου, στο μάθημα της Ερευνητικής εργασίας (Project), αποφάσισαν να μελετήσουν την κλιματική αλλαγή και τις επιπτώσεις της στο πολιτιστικό και φυσικό περιβάλλον. 

Διάλεξαν αυτό το συγκεκριμένο θέμα καθώς πιστεύουν πως έχει επηρεάσει αρκετά στις μέρες μας τόσο τον πλανήτη μας όσο και εμάς τους ίδιους. 

Το αρχικό έναυσμα δόθηκε στην αρχή της χρονιάς από την πρωτοβουλία των συμμαθητών τους να αναρτήσουν ένα πανό δικής τους έμπνευσης για την κλιματική αλλαγή στην είσοδο του σχολείου. 

Στην περιοχή της Ερμιονίδας μπορεί να μην έχουν γίνει τόσο αισθητές αυτές οι επιπτώσεις μπορούμε να αντιληφθούμε, όμως, πως επηρεάζουν αρνητικά το κλίμα σε παγκόσμιο επίπεδο. 

 Έτσι, οι μαθητές, αρχικά, βρήκαν πληροφορίες για τα αίτια της κλιματικής αλλαγής, για τις επιπτώσεις που μπορεί αυτή να επιφέρει και, τέλος, για τους τρόπους που μπορούν συνεισφέρουν. 

Στις ώρες των μαθημάτων, μίλησαν για το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής, ξεκινώντας από το πώς προκλήθηκε, περνώντας μετά στο πώς έχει επιδράσει σε μεγάλο βαθμό στο κλίμα παγκοσμίως.

Προσπάθησαν να μάθουν και πώς φτιάχνεται μια βιβλιογραφική εργασία, πώς να τα συγκεντρώνουν όλα και να τα συνθέτουν. Ταυτόχρονα, σχολίασαν άρθρα και ταινιάκια για την κλιματική αλλαγή.

Τελικός τους στόχος ήταν η δημιουργία ενός φυλλαδίου ενημέρωσης για την τοπική κοινωνία

Δείτε την εργασία των μαθητών κάνοντας κλικ στον παρακάτω συνδεσμο:

ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ