ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020

Λαϊκή Συσπείρωση Άργους Μυκηνών: Να απεγκατασταθεί άμεσα η κεραία κινητής τηλεφωνίας από το σχολείο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:12:00 μ.μ. | | |
Λαϊκή Συσπείρωση Άργους Μυκηνών: Να απεγκατασταθεί άμεσα η κεραία κινητής τηλεφωνίας από το σχολείο
Η Λαϊκή Συσπείρωση Άργους Μυκηνών καταγγέλλει την ενέργεια εταιρείας κινητής τηλεφωνίας να εγκαταστήσει και να λειτουργεί για χρόνια κεραία εντός πυκνοκατοικημένης περιοχής και σε απόσταση αναπνοής το 3ο Δημοτικό σχολείο και απαιτεί εδώ και τώρα την απομάκρυνσή της . Μια τέτοια ενέργεια μπορεί να έχει ανεξέλεγκτες και μακροχρόνιες συνέπειες στην υγεία των κατοίκων της περιοχής και ειδικά των παιδιών.

Αυτή η κατάσταση είναι αποτέλεσμα της ασυδοσίας των μονοπωλιακών ομίλων και της προσπάθειάς τους να κερδοφορήσουν , αδιαφορώντας για την υγεία του λαού και αποδεικνύοντας ότι μπροστά στα πλούτη τους η ζωή μας δεν έχει καμία αξία. Το νομοθετικό πλαίσιο που διέπει την εγκατάσταση κεραιών κινητής τηλεφωνίας, είναι φτιαγμένο για να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των μεγάλων ομίλων, οι οποίοι στον μεταξύ τους ανταγωνισμό τοποθετούν κεραίες όπου τους βολεύει, εκθέτοντας τους κατοίκους σε υπέρμετρη ακτινοβολία. Θυμίζουμε την (Απρίλιος 2017) συζήτηση στην Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής με θέμα "Εξέταση του πλαισίου εγκατάστασης κεραιοσυστημάτων" όπου αυτό που κυριάρχησε στα όσα αναφέρθηκαν από την πλευρά ειδικών και εκπροσώπων της κυβέρνησης ήταν η πλήρης κάλυψη της δράσης των μονοπωλιακών ομίλων που δραστηριοποιούνται στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και κεραιοσυστημάτων, σε βάρος του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας.


Οι ευθύνες της κυβέρνησης αλλά και των εκπρόσωπων της στην τοπική διοίκηση είναι τεράστιες, καθώς αντί να προστατεύσουν τους πολίτες και να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα , προτιμούν να διευκολύνουν τις μεγάλες επιχειρήσεις. Είναι απέναντι μας ! Η κρατική νομοθεσία που επιτρέπει την τοποθέτηση κεραιών σε κατοικημένες περιοχές , που μετατρέπει το ζήτημα από θέμα που αφορά όλη την κοινωνία σε υπόθεση συνδιαλλαγής μεταξύ κράτους και εταιρειών είναι επικίνδυνη για την υγεία μας ! Σήμερα που η επιστήμη έχει κάνει άλματα μπορεί να προφυλαχθεί η υγεία των πολιτών.

Η Λαϊκή Συσπείρωση έχει πάγια θέση την αντίθεση στην ανεξέλεγκτη τοποθέτηση κεραιών.

Διεκδικεί και παλεύει :

· Να απεγκατασταθεί άμεσα η κεραία κινητής τηλεφωνίας.

· Να μπει τέρμα στην ανεξέλεγκτη τοποθέτηση κεραιών εδώ και τώρα

· Να δημιουργηθεί οργανωμένο πάρκο κεραιών , μετά από επιστημονική μελέτη, ώστε η λειτουργία του να έχει όσο το δυνατόν μικρότερες επιπτώσεις στο περιβάλλον και στην υγεία των ανθρώπων και των ζώων.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ