ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020

Γκιόλας: Ο αγώνας των καθαριστριών ξεκίνησε σήμερα και θα δικαιωθεί - Λύση τώρα στα δίκαια αιτήματά τους

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:49:00 π.μ. | | |
Γκιόλας: Ο αγώνας των καθαριστριών ξεκίνησε σήμερα και θα δικαιωθεί - Λύση τώρα στα δίκαια αιτήματά τους
Στο πλευρό των καθαριστριών σχολικών κτιρίων βρίσκεται από νωρίς το πρωί ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Γκιόλας. Συναντήθηκε με τις καθαρίστριες σχολικών κτιρίων Αργολίδας και δήλωσε την αμέριστη συμπαράστασή του στα δίκαια αιτήματά τους και τις διεκδικήσεις τους.


Αγανακτισμένες από την αβεβαιότητα των 10μηνων συμβάσεων εργασίας, τους ιδιαίτερα χαμηλούς μισθούς, αλλά και τη μη έγκαιρη καταβολή των δεδουλευμένων είναι οι καθαρίστριες των σχολικών κτιρίων, οι οποίες, σήμερα 6 Φεβρουαρίου και αύριο 7, κατεβαίνουν σε 48ωρη απεργία.

Ζητούν μόνιμη και πλήρη εργασία, πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Να μην σταματά η εργασία τους κάθε Ιούνιο και να είναι αβέβαιο εάν θα προσληφθούν ξανά τον Σεπτέμβριο.

Οι περισσότερες καθαρίστριες έχουν πολλά έτη εργασίας, κάποιες είναι άνω των 50 ετών, αν δεν τις προσλάβουν τον Σεπτέμβριο που θα πάνε να δουλέψουν;

Οι μισθοί είναι εξαιρετικά χαμηλοί, περίπου 300 ευρώ και οι πληρωμές αργούν να γίνουν ενώ από τις 9.000 καθαρίστριες είναι μόνιμες μόνο οι 1.500.

Εκτός από τον καθαρισμό των αιθουσών, υπάρχουν και αρκετοί βοηθητικοί χώροι που καθαρίζονται για τους οποίους δεν πληρώνονται ενώ αρκετοί Δήμοι τους στερούν και τα εφόδια ατομικής προστασίας.

Οι εργαζόμενες στην καθαριότητα των σχολικών κτιρίων που καθημερινά δίνουν τον προσωπικό τους αγώνα, προκειμένου οι σχολικές αίθουσες να είναι καθαρές και έτοιμες να υποδεχθούν τα παιδιά και τους καθηγητές στα σχολεία, είναι αδιανόητο να εισπράττουν την αβεβαιότητα και την απλήρωτη εργασία.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΙΟΛΑΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

 

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ