ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2020

Τούρκος κρατούμενος στις φυλακές Ναυπλίου διακινούσε παράνομους μετανάστες (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:53:00 μ.μ. | | | |
Τούρκος κρατούμενος στις φυλακές Ναυπλίου διακινούσε παράνομους μετανάστες (βίντεο)
Σε μία σπηλιά στη Βάρκιζα στοίβαζαν τους ανθρώπους που επρόκειτο να μεταφέρουν παράνομα στην Ιταλία οι διακινητές που συνελήφθησαν από την ΕΛΑΣ. Στο φως ήρθε και βίντεο από τη δράση τους καθώς και διάλογοι μεταξύ των μελών της σπείρας, ενώ ιδιαίτερης αξίας είναι οι διάλογοι που κατέγραψε ο κοριός της ΕΛΑΣ. Οι διάλογοι είναι ανάμεσα στα μέλης της σπείρας και στον Τούρκο αρχηγό τους που κινούσε τα νήματα μέσα από τις φυλακές Ναυπλίου.


Το κύκλωμα, όπως μετέδωσε το open, δρούσε νύχτα καθώς μικρά αυτοκίνητα μετέφεραν δύο-δύο τους αλλοδαπούς στην απόμερη περιοχή και μέσα από ένα μονοπάτι κατέληγαν στην σπηλιά. Από εκεί τους επιβίβαζαν στο ιστιοφόρο που ονόμαζαν «Ελπίδα» και το ταξίδι για τις ακτές της Ιταλίας ξεκινούσε.

Ηγετικό ρόλο στην σπείρα είχε ένας 45χρονος Τούρκος ο οποίος μέσα από τη φυλακή Ναυπλίου έμπαινε σε ιστοσελίδες, αγόραζε σκάφη, στρατολογούσε νέα μέλη, έκανε τις οικονομικές συμφωνίες ενώ προχωρούσε ακόμα και στην αποστολή χρημάτων μέσω εταιρειών ταχυμεταφορών σε μέλη του κυκλώματος. Τα μέλη του κυκλώματος εντόπιζαν σε hot - spot και σε στέκια αλλοδαπών στο κέντρο της Αθήνας ενδιαφερόμενους για να φύγουν από την Ελλάδα παράνομα ενώ μιλούσαν μεταξύ τους κατά τη μεταφορά των αλλοδαπών στο ιστιοφόρο.

Ο διάλογος

Διακινητής: Να μη μιλάμε τόσο σε κανονικά τηλέφωνα

Αρχηγός: Αδερφέ, εμένα πια μου δημιουργούν άγχος. Κατάλαβες τι είπα;

Διακινητής: Δεν καταλαβαίνω αδερφέ μου

Αρχηγός: Πέρασαν 15 μέρες. Έναν ακόμα άνθρωπο να βγάλουμε. Κατάλαβες τι είπα;

Διακινητής: Ναι αδερφέ μου. Αύριο καθετί θα είναι στο δρόμο του

Αλλος διάλογος διακινητών

- Αδερφέ, φύγετε. Φύγε, φύγε, φύγε. Τους βρήκε εντάξει.

- Τους βρήκε;

- Ναι, ναι. Τους βρήκε. Εντάξει. Φύγε

- Έγινε αδερφέ. Έγινε.

- Ναι αδερφέ. Να σου πω. Άμα δεις μπάτσους στον γυρισμό, πάρε, κάνε μου μια κλήση και πες μου.

-Εντάξει.

Η σπείρα αποκαλύφθηκε όταν στην υποδιεύθυνση οργανωμένου εγκλήματος εμφανίστηκε ένας Ιρακινός και μίλησε για όλη τη δράση του κυκλώματος. Εκτός από τους εννέα συλληφθέντες στη χώρα μας ερευνά το ενδεχόμενο τα πλοκάμια της εγκληματικής οργάνωσης να απλώνονται και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ