ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020

Μίνι ψυχρή εισβολή το Σάββατο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:52:00 μ.μ. |
Μίνι ψυχρή εισβολή το Σάββατο
Ο συνδυασμός εκτεταμένου αντικυκλώνα στα δυτικά και κεντρικά τμήματα της Ευρώπης με τις χαμηλές πιέσεις στην ανατολική Μεσόγειο , θα δημιουργήσουν τις ιδανικές συνθήκες για την κατάβαση ψυχρών αερίων μαζών στη χώρα μας το Σάββατο από τα βορειοανατολικά , που θα ρίξουν ακόμα περισσότερο τη θερμοκρασία και θα φέρουν βροχές και χιόνια στα βορειοανατολικά ,ανατολικά ηπειρωτικά , καθώς και στα νότια της χώρας.

Οι βοριάδες θα ενισχυθούν ειδικά από το μεσημέρι και μετά στο Αιγαίο , όπου και θα φτάσουν σε ένταση τα 8 μποφόρ.

Πιο συγκεκριμένα:

Από τις πρώτες ώρες του Σαββάτου βροχές καθώς και χιονοπτώσεις θα εκδηλώνονται στα βόρεια και με μεγαλύτερη ένταση στα βορειοανατολικά ( ανατολική Μακεδονία, Χαλκιδική και Θράκη).

Γρήγορα τα υψόμετρα χιονόπτωσης θα κατέβουν στα ημιορεινά και πρόσκαιρα ίσως και σε χαμηλότερα υψόμετρα.

Μάλιστα υπάρχει πιθανότητα στην ανατολική Μακεδονία , Χαλκιδική να σημειωθεί και χιονοκαιταιγίδα.

Σταδιακά τα φαινόμενα θα πλησιάσουν και θα εκδηλώνονται και στα ανατολικά ηπειρωτικά, Θεσσαλία, Εύβοια (πιθανότητα καταιγίδας-χιονοκαταιγίδας), Αττική, καθώς και στην Πελοπόννησο (ειδικά στη Δυτική ), στα νησιά του Ιονίου (πιθανότητα καταιγίδας), στις Κυκλάδες και στην Κρήτη.
Σε όσες από τις παραπάνω είναι ηπειρωτικές περιοχές , αλλά και στην Κρήτη τα χιόνια θα φτάσουν και στα ημιορεινά.

Σταδιακά από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στα βόρεια και από το απόγευμα - βράδυ και στις υπόλοιπες περιοχές, εκτός από την Κρήτη , ενώ αργά τη νύχτα βροχές με πιθανή καταιγίδα θα εκδηλωθούν στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 4-6 μποφόρ και στο Αιγαίο βόρειοι ισχυροί -πολύ ισχυροί 6-7 μποφόρ και από το μεσημέρι - απόγευμα και μετά θυελλώδεις, φτάνοντας τα 8 .

Στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε νεφώσεις πιο πυκνές μέχρι το μεσημέρι με πιθανότητα να βρέξει και να χιονίσει σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές.

Από το μεσημέρι και μετά ο καιρός θα βελτιωθεί και θα έχει περισσότερα ανοίγματα με τα όποια φαινόμενα σταδιακά να σταματούν.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 12 βαθμούς , ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι 4-5 μποφόρ και παροδικά το πρωί ισχυροί έως 6.

Στην Αττική θα έχουμε νεφώσεις , πιο πυκνές στα βόρεια και ανατολικά του νομού. Βροχές θα εκδηλώνονται κατά διαστήματα , πιο έντονες στις παραπάνω περιοχές, ενώ χιονοπτώσεις θα έχουμε στα ορεινά και ημιορεινά (περίπου 500 μέτρα και άνω).

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ισχυροί έως πολύ ισχυροί (στα ανατολικά και βόρεια) , 6-7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 11 βαθμούς.

Επιμέλεια: Γιώργος Πατσουλάκης
Πηγή: meteoclub.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ