ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020

Γ. Γκιόλας: "Θέλουν στην πυρά τους μάρτυρες που έπαιξαν το κεφάλι τους κορώνα-γράμματα"

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:35:00 μ.μ. | |
Γ. Γκιόλας: "Θέλουν στην πυρά τους μάρτυρες που έπαιξαν το κεφάλι τους κορώνα-γράμματα"
Σε συνέντευξη στο ραδιόφωνο «ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ» ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας Γιάννης Γκιόλας στηλίτευσε τη μεθόδευση της Ν.Δ. και του ΚΙΝΑΛ στο θέμα του προστατευόμενου μάρτυρα τονίζοντας: «Γιατί θέλει αλήθεια η ΝΔ, υποβοηθούμενη από το ΚΙΝΑΛΛ, να απαλλαγεί από αυτό το καθεστώς μαρτύρων που υπάρχει πανευρωπαϊκά και παγκόσμια;»


Τον θεσμό της προστασίας μαρτύρων που απέφερε στις ΗΠΑ δισεκατομμύρια αποζημιώσεων από το διεθνές σκάνδαλο της Novartis, ΝΔ και ΚΙΝΑΛΛ θέλουν να τον ανατρέψουν, για ανθρώπους που γαλάζια στελέχη απειλούσαν ότι «θα τους πάνε μέχρι τέλους», δεν σέβονται τίποτε, πάνε να στείλουν στην πυρά ανθρώπους που παίξαν το κεφάλι τους κορώνα-γράμματα, τόνισε το μέλος της προκαταρκτικής επιτροπής Γιάννης Γκιόλας μιλώντας στο ραδιόφωνο Στο Κόκκινο . Και ένας άνθρωπος να θιγεί, πρέπει από εμάς να προστατευτεί, το δικαίωμα που του παρέχει ο νόμος και ο ορθός τρόπος εξασφάλισης αυτών των καταθέσεων, όπως υπογράμμισε.

Ενός κακού μύρια έπονται, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γκιόλας για το νέο θεσμικό ατόπημα ΝΔ-ΚΙΝΑΛΛ να στραφούν κατά του θεσμού των προστατευόμενων μαρτύρων στο σκάνδαλο της Novartis. Όταν αποκλείονται αυθαιρέτως από την σύνθεση της ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στην προκαταρκτική επιτροπή δύο μέλη και τους βαφτίζουν μάρτυρες, όταν ακολουθούν διάφορες υπερβάσεις και παραβάσεις, όταν αποκλείονται μάρτυρες που έχουμε προτείνει, στο τέλος φτάνουν και για να διαχειριστούν επικοινωνιακά το σκάνδαλο της Novartis αλλά και επειδή κάποια μερίδα τους μπορεί να βγαίνει στα κανάλια και να κραυγάζει για «βρωμερό παρασκήνιο», «ύποπτο κύκλωμα», κτλ.

«Πρέπει να θυμίζουμε», τόνισε, ότι το σκάνδαλο της Novartis είναι παγκόσμιο φαινόμενο, που τελικά απέφερε δισεκατομμύρια στο αμερικανικό Δημόσιο, κάτι αδύνατο εάν δεν υπήρχαν παρόμοιοι μάρτυρες που γνωρίζουν τα πράγματα εξ ιδίας αντίληψης. Έτσι ξεσκέπασαν αυτό το σκάνδαλο που είχε κοστίσει σε όλους τους λαούς, είχε αποφέρει τεράστια υπερκέρδη στην ελβετική εταιρεία, με την ανοχή αν όχι την υποστήριξη και ενεργή ανάμειξη πολιτικών προσώπων. Γιατί θέλει αλήθεια η ΝΔ, υποβοηθούμενη από το ΚΙΝΑΛΛ, να απαλλαγεί από αυτό το καθεστώς μαρτύρων που υπάρχει πανευρωπαϊκά και παγκόσμια;

Δεν είμαστε θεσμολάγνοι, συνέχισε, αλλά μας ενδιαφέρει να προχωρήσει το πόρισμα και να γίνει πλήρως η διερεύνηση, με παρόντα τα εχέγγυα ορθής και δίκαιης δίκης. Δεν μπορείς να τον εκβιάζεις τον άλλον... Θύμισε ότι έχουν περάσει από την διαδικασία πολλοί μάρτυρες οι οποίοι ευθέως δήλωσαν ότι φοβούνται, ενώ δεν έχει περάσει καιρός που εκστομίζονταν απειλές κατά των προστατευόμενων μαρτύρων από στελέχη της ΝΔ ότι «θα τους βγάλουν τις κουκούλες», ότι «θα τους πάνε μέχρι τέλους», κτλ. «Και ένας άνθρωπος να θιγεί, πρέπει από εμάς να προστατευτεί, το δικαίωμα που του παρέχει ο νόμος και ο ορθός τρόπος εξασφάλισης αυτών των καταθέσεων», όπως υπογράμμισε.

Σε πολιτικό επίπεδο, σημείωσε πως νόμισαν τότε ότι θα πλήξουν την τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, «ο κ. Γεωργιάδης έλεγε συνεχώς ότι εμείς θα φτάσουμε στον ΣΥΡΙΖΑ, στο ηγετικό επιτελείο, στον Τσίπρα... Γιατί δεν φέρνουν λοιπόν και τον Τσίπρα ως ενεχόμενο; Τους το έχει απευθύνει, ευθέως, να φέρουν στοιχεία αν έχουν...».

Υπάρχει άνθρωπος σοβαρός, εχέφρων, στην Ελλάδα και σε όλη την υφήλιο, που να αμφιβάλλει για την ύπαρξη του σκανδάλου της Novartis; αναρωτήθηκε καταλήγοντας ο κ. Γκιόλας. Απλώς «ήθελαν να φτιάξουν κάτι για να έχουν πολιτικά οφέλη. Και γυρίζει μπούμερανγκ ... έχουν εγκλωβιστεί ... με σφάλματα το ένα πίσω από το άλλο ... δεν σέβονται θεσμούς, πάνε ουσιαστικά να στείλουν στην πυρά ανθρώπους που παίξαν το κεφάλι τους κορώνα-γράμματα, θέλουν να τους ενοχοποιήσουν».

Ολόκληρη η συνέντευξη του Γ. Γκιόλα παρακάτω: 
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ