ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020

Νίκας για πυρηνελαιουργεία: " ...δεν θα διστάσουμε... να ανακαλέσουμε και άδειες..."

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:15:00 μ.μ. | | |
Νίκας για πυρηνελαιουργεία: " ...δεν θα διστάσουμε... να ανακαλέσουμε και άδειες..."
“Πρέπει να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο ως προς τη λειτουργία των πυρηνελαιουργείων” δήλωσε ο  Παναγιώτης Νίκας, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στην Τρίπολη.

Ο περιφερειάρχης εξήγησε ότι σύμφωνα με όσα ισχύουν τώρα, με το θέμα αυτό “ασχολούνται τρεις Διευθύνσεις, Υγείας, Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης -και βεβαίως η Αποκεντρωμένη Διοίκηση και βεβαιότατα και τα υπουργεία. Δεν μπορεί να υπάρξει συνεννόηση με τέτοιο θεσμικό πλαίσιο” σημείωσε.

Ο Π. Νίκας εξέφρασε απογοήτευση για το γεγονός ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο -που συζήτησε το συγκεκριμένο θέμα στην πρόσφατη συνεδρίασή του- δεν μπόρεσε να καταλήξει σε απόφαση:

“Κουβεντιάζαμε για 4 ώρες και παρά τη σύγκλιση απόψεων δεν φθάσαμε δυστυχώς σε κοινό τόπο. Ωστόσο, η άποψη της περιφερειακής αρχής είναι απολύτως συγκεκριμένη. Αν και είχαμε μόνο 50 ημέρες θητεία μόλις άρχισε η λειτουργία των πυρηνελαιουργείων, έχουμε βάλει τα πράγματα σε μια σειρά. 

Θα εκδοθούν νέες ΑΕΠΟ (αποφάσεις έγκρισης περιβαλλοντικών όρων), οι νέες άδειες λειτουργίας θα χορηγούνται με πολύ αυστηρούς όρους, ενώ ήδη διενεργούνται καθημερινοί έλεγχοι. Δηλώνω δε, ότι δεν θα διστάσουμε να μειώσουμε και τον ετήσιο χρόνο λειτουργίας και να ανακαλέσουμε και άδειες. Σας βεβαιώνω για αυτό” κατέληξε ο περιφερειάρχης.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ