ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020

Καλύπτει την Αργολίδα το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Τρίπολης

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:07:00 π.μ. | |
Καλύπτει την Αργολίδα το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Τρίπολης
Συνεχίζει με αμείωτη ένταση τη δράση του και στο Νομό Αργολίδας το Συμβουλευτικό Κέντρο Τρίπολης, του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ).

Τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου από τις αρχές του έτους έχουν πραγματοποιήσει συναντήσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των στελεχών του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Ναυπλιέων, της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Αργολίδος, του Κέντρου Υγείας Ναυπλίου και της 1ης ΤΟΜΥ Ναυπλίου. Παράλληλα, στο πλαίσιο της στενότερης συνεργασίας τους με τους κρατικούς φορείς, έχουν πραγματοποιήσει μεταξύ άλλων συναντήσεις δικτύωσης με τον ΟΑΕΔ Ναυπλίου, τις Σχολές Μαθητείας του ΟΑΕΔ Αργολίδας, αλλά και το Δημόσιο ΙΕΚ της περιοχής.
Στις συναντήσεις έγινε ενημέρωση για όλα τα θέματα που άπτονται των υπηρεσιών που παρέχει το Συμβουλευτικό Κέντρο και επισημάνθηκε ότι όσες και όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να απευθυνθούν σε αυτό ακόμα και τηλεφωνικά.

Οι παρεχόμενες υπηρεσίες σε γυναίκες θύματα βίας ή και πολλαπλών διακρίσεων είναι ΔΩΡΕΑΝ, καλύπτονται από το απόρρητο της συμβουλευτικής και αφορούν σε:

• ενημέρωση και εξειδικευμένη πληροφόρηση

• ψυχολογική και κοινωνική συμβουλευτική (εξειδικευμένη στήριξη με την οπτική του φύλου)

• εργασιακή συμβουλευτική

• νομική συμβουλευτική/πληροφόρηση για τα δικαιώματα των γυναικών, τους σχετικούς νόμους, τις απαιτούμενες διαδικασίες για την υποβολή μήνυσης, καταγγελίας, κ.ά.

• συνεργασία με άλλες υπηρεσίες και παραπομπή των γυναικών σε ξενώνες, στις αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές, στο δικαστήριο, σε νοσοκομεία, σε φορείς αρμόδιους για προνοιακά ή άλλα επιδόματα, σε φορείς απασχόλησης, προστασίας και υποστήριξης παιδιών κ.ο.κ. 
Για το επόμενο χρονικό διάστημα, προγραμματίζεται μια σειρά ανάλογων δράσεων, ενώ με στόχο την σταδιακή κάλυψη ολόκληρου του Νομού Αργολίδας, τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου θα εντείνουν την παρουσία τους, αλλά και τις δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης. 
Το Συμβουλευτικό Κέντρο Τρίπολης εντάσσεται στο δίκτυο υποστηρικτικών δομών για την πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων (ΓΓΟΠΙΦ) και συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του ΠΕΠ Πελοποννήσου 2014-2020. Παρέχει ΔΩΡΕΑΝ υπηρεσίες συμβουλευτικής στήριξης σε γυναίκες θύματα βίας, από εξειδικευμένο προσωπικό (σύμβουλο υποδοχής, ψυχολόγο, κοινωνική λειτουργό, νομικό) και λειτουργεί σε συνδυασμό με:

- Την πανελλαδικής εμβέλειας Τηλεφωνική Γραμμή SOS 15900 της ΓΓΟΠΙΦ, που προσφέρει υπηρεσίες ενημέρωσης και τηλεφωνικής συμβουλευτικής σε γυναίκες θύματα βίας (σε 24ωρη βάση, 365 ημέρες τον χρόνο).

- Τα σαράντα ένα (41) Συμβουλευτικά Κέντρα.

- Τους δεκαεννέα (19) ξενώνες φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών και των παιδιών τους των Δήμων και τους δύο (2) ξενώνες φιλοξενίας του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Στοιχεία επικοινωνίας του Συμβουλευτικού Κέντρου Τρίπολης:

Πλατεία Νέας Δημοτικής Αγοράς, Ισόγειο (Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 8πμ-4μμ)

Τηλ.: 2710 241814 / Fax: 2710 239592 / E-mail: tripoli@isotita.gr

www.kethi.gr, www.womensos.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ