Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2020

Δυσεύρετες οι μάσκες προστασίας και στην Αργολίδα - Ξέμειναν τα φαρμακεία

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:56:00 μ.μ. | | | |
Δυσεύρετες οι μάσκες προστασίας και στην Αργολίδα - Ξέμειναν τα φαρμακεία
Δυσεύρετες είναι οι χειρουργικές μάσκες και στην Αργολίδα Οι εταιρείες και τα φαρμακεία, λόγω της έλλειψης που υπάρχει, αναγκάζονται να προμηθεύουν κατά προτεραιότητα, γιατρούς και κλινικές.
 
Σύμφωνα με την Αριστέα Κατσουλάκου Πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αργολίδας οι εταιρίες που προμηθεύουν  τις χειρουργικές μάσκες έχουν ξεμείνει και οι λιγοστές που υπάρχουν εξαφανίζονται και λόγω γρίπης, αλλά και λόγω του παγκόσμιου συναγερμού για τον κορωνοϊό.
"Στην Ελλάδα δεν υπάρχει παραγωγή σε μάσκες και γίνονται μόνο εισαγωγές κυρίως από Κίνα και τα φαρμακεία τις προμηθεύονται από χονδρεμπόρους, ενώ τα αντισηπτικά δεν παρουσιάζουν τόσο μεγάλη έλλειψη καθώς είναι πολλές οι εταιρίες οι οποίες τα κατασκευάζουν 

Μεταξύ άλλων, η κυρία Κατσουλάκου ανέφερε ότι το πρόβλημα είναι παγκόσμιο, καθώς δεν μπορούν οι προμηθευτές να καλύψουν τις παγκόσμιες ανάγκες.

“Ο ιός του πανικού είναι χειρότερος από τον κορωνοϊό” αναφέρει ο Απόστολος Βαλτάς,  πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και προσθέτει ότι "οι καταναλωτές αδιαφορούν για τις ομάδες υψηλού κινδύνου, που έχουν πραγματικά ανάγκη για μάσκες προστασίας".

Όπως εξηγεί ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, μάσκες δεν υπάρχουν πλέον στην αγορά ή τουλάχιστον είναι δυσεύρετες, καθώς οι περισσότερες είναι κινεζικής προελεύσεως με αποτέλεσμα η ασιατική χώρα να έχει σταματήσει τις εξαγωγές τους.

Κορονοϊός: “Μάσκες τέλος”!

“Δεν υπάρχουν μάσκες. Δεν μπορούν να καλυφθούν οι ανάγκες εξαιτίας του γεγονότος ότι οι περισσότερες φτιάχνονται στην Κίνα με αποτέλεσμα η χώρα να μην εξάγει πλέον. Αυτό δημιουργεί ένα τεράστιο πρόβλημα στην αγορά.

Ζήτηση στις μάσκες πάντα υπήρχε, απλά ο κόσμος θα πρέπει να καταλάβει ότι ο πανικός είναι ότι χειρότερο αυτή την στιγμή. Ο κόσμος δεν πάει να ζητήσει μια και δύο μάσκες, αλλά ολόκληρο κουτί.

Το σημαντικό είναι να καταλάβουμε όλοι ότι προτεραιότητα έχουν εκείνοι που έχουν πραγματικά ανάγκη, διότι δεν είναι μόνο η πρόβλεψη αλλά και πως υπάρχουν άτομα που κάνουν χημειοθεραπείες και απαιτείται όταν κυκλοφορούν έξω να φορούν υποχρεωτικά μάσκα.

Αν την στερήσουμε από αυτόν που την έχει ανάγκη δημιουργούμε μεγαλύτερο πρόβλημα” εξηγεί ο Απόστολος Βαλτάς και προσθέτει:

“Δεν μπορεί να καλυφθεί η αγορά αυτή την στιγμή με κανέναν τρόπο. Δεν είμαστε εισαγωγείς με αποτέλεσμα να μην γνωρίζουμε τι θα γίνει στο άμεσο μέλλον με τις μάσκες.

Ο ιός του πανικού είναι χειρότερος από τον κορωνοϊό, εκεί είναι εντοπισμένο το θέμα. Ο κόσμος θα πρέπει να καταλάβει πως θέλει ψυχραιμία.

Εντός της εβδομάδας θα μοιραστούν χιλιάδες φυλλάδια, τα οποία θα δίνονται στα φαρμακεία για τον κορονοϊό. Τι είναι και πως τον αντιμετωπίζουμε, το ιστορικό του, ενώ οι φαρμακοποιοί θα παρέχουν συμβουλές για το θέμα.

Αυτό που βιώνουμε τώρα είναι μάθημα για όλους μας. Απαιτείται ο κάθε ένας από τους επαγγελματίες της υγείας να αναλάβει σοβαρά τον ρόλο του”.

 "Τα αντιιικά δεν τα προμηθευόμαστε για προληπτικούς λόγους"

Σε ότι αφορά τα αντιικά φάρμακα τα οποία πολλοί τα προμηθεύονταν για προληπτικούς λόγους ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Απόστολος Βαλτάς εξηγεί:

“Με τα αντιικά φάρμακα πρέπει πλέον να συνταγογραφείται η συνταγή και να φυλάσσεται από τον φαρμακοποιό. Από τότε που προκύψανε τέτοιου τύπου ζητήματα ο γιατρός γράφει το φάρμακο επειδή ο ασθενής το έχει ανάγκη και όχι επειδή θέλει να το έχει στο σπίτι του για σιγουριά.

Δυστυχώς όλα αυτά είναι θέματα παιδείας και φιλοσοφίας που δεν έχουν καλλιεργηθεί σωστά στον κόσμο”.


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ