ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020

Κωστούρος: Δηλητηριάζουν το δημόσιο λόγο για την προσωπική τους προβολή

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:00:00 π.μ. | |
Κωστούρος: Δηλητηριάζουν το δημόσιο λόγο για την προσωπική τους προβολή
Στοιχεία για την κρουαζιέρα δίνει ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος τα οποία ανέφερε και στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης 11 Φεβρουαρίου στα πλαίσια της συζήτησης που έγινε για τον τουρισμό, ενώ αναφέρετε και σε αυτούς που "δηλητηριάζουν το δημόσιο λόγο για την προσωπική τους προβολή".

Ο κύριος Κωστούρος ανέφερε:


"Τα αποτελέσματα του 2019 για την κρουαζιέρα ανακοίνωσε η ΕΛΙΜΕ με το Ναύπλιο να διατηρεί την 11η θέση στην κατάταξη έχοντας όμως σημαντική υπεροχή σε σχέση με τα ποσά που ξοδεύουν ο επισκέπτες αφού βάση μετρήσεων για το 2019 και μετά από μετρήσεις απόδοσης για τον προορισμό που έγιναν ο κάθε επισκέπτης, κατά μέσο όρο, ξοδεύει 58 € που είναι το ανώτερο στην Ελλάδα.

Το 2019 επισκέφτηκαν το Ναύπλιο 34.704 επισκέπτες με 28 διαφορετικά πλοία από 22 εταιρείες υψηλής και πολύ υψηλής κατηγορίας με το 72% των επισκεπτών να δηλώνουν ότι θα επιθυμούσαν να επιστρέψουν πίσω ως κανονικοί τουρίστες.

Για το 2020 ο μέχρι τώρα προγραμματισμός δείχνει μία άνοδο στους επιβάτες άνω του 25% αφού μεγαλύτερα πλοία από πολύ σημαντικές εταιρείες (Holland America Lines, Celebrity Cruises, Oceania κτλ.) θα επισκεφτούν τον προορισμό μας. Oι μέχρι τώρα κρατήσεις για το 2021 ανεβάζουν τις κρατήσεις στις 65 με περεταίρω διεύρυνση του αναμενόμενου συνόλου των επισκεπτών.
Ο βασικός στρατηγικός στόχος για προσέλκυση των μεγαλύτερων Luxury Cruise Lines έχει επιτευχθεί όπως επίσης και ο στόχος διεύρυνσης της τουριστικής σεζόν αφού για το 2020 η σεζόν αρχίζει στις 20/4 και κλείνει στις 4/11 με το 2021 να γινόμαστε για πρώτη φορά προορισμός όλο τον χρόνο καθώς η σεζόν θα ανοίξει στις 29/1 και θα κλείσει στις 21/12.

Το Λιμενικό Ταμείο Ναυπλίου συνεχίζει τις απαιτούμενες αναβαθμίσεις τόσο σε εξοπλισμό ασφαλείας όσο και στο μεγάλο έργο τις εκβάθυνσης της λιμενολεκάνης, ένα έργο που θα επιτρέψει σε πολλά περισσότερα κρουαζιερόπλοια να πλαγιοδετούν στον προβλήτα και έτσι οι επισκέπτες να έχουν άμεση πρόσβαση στην πόλη και τις επιχειρήσεις της.

Οι συστηματικές μετρήσεις απόδοσης και ο δημόσιος διάλογος με όλους τους φορείς διαμορφώνουν τον προγραμματισμό για δράσεις που βελτιώνουν την εμπειρία της επίσκεψης συνδέοντας την παράλληλα με την τοπική επιχειρηματικότητα. Οι προσπάθειες συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό και το επόμενο διάστημα με μεγάλο στόχο την συμμετοχή μας στις μεγάλες διεθνής εκθέσεις του κλάδου (Seatrade Global & Seatrade Med) και φυσικά παρουσία στα κέντρα αποφάσεων.

ΥΓ: δεν θα επιτρέψω σε κανέναν από αυτούς που δηλητηριάζουν το δημόσιο λόγο για την προσωπική τους προβολή να διαμορφώσουν ένα γκρίζο τοπίο όπου το θράσος τους να προσβάλουν και να σπιλώνουν πρόσωπα και θεσμούς αποθαρρύνει την έκφραση και συμμετοχή ανθρώπων οι οποίοι πολύ απλά «γιατί να μπλέξουν με κίνδυνο να υβριστούν».

Όταν οι ενέργειες είναι σχεδιασμένες , σκόπιμες και συνεχείς δεν υπάρχει τίποτα πιο υποκριτικό από τη συγγνώμη."

Δημήτρης Κωστούρος
Δήμαρχος Ναυπλιέων
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ