ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020

Τρόμος στην Κίνα: Βγάζουν με τη βία από τα διαμερίσματα τους ασθενείς που έχουν προσβληθεί από τον κοροναϊό

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:33:00 π.μ. | | |
Τρόμος στην Κίνα: Βγάζουν με τη βία από τα διαμερίσματα τους ασθενείς έχουν προσβληθεί από τον κοροναϊό (βίντεο)
Ο απολογισμός των νεκρών από την επιδημία πνευμονίας που προκαλεί ο νέος κοροναϊός ανέρχεται σε 811 ως τα μεσάνυχτα του Σαββάτου (08/02) στην ηπειρωτική Κίνα, καθώς ακόμη 89 ασθενείς υπέκυψαν το Σάββατο, ανακοίνωσε σήμερα η εθνική επιτροπή υγείας. Οι Αρχές της Κίνας έχουν λάβει δρακόντεια μέτρα προκειμένου να περιοριστούν τα κρούσματα και η εξάπλωση του φονικού ιού.


Στην επαρχία Χουμπέι, την εστία της επιδημίας, καταγράφησαν επιπλέον 81 θάνατοι.

Σε όλη την ηπειρωτική Κίνα, καταγράφησαν χθες 2.656 νέα επιβεβαιωμένα νέα κρούσματα του 2019-nCoV, αυξάνοντας σε 37.198 το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα.

Η ομάδα των εμπειρογνωμόνων που ερευνά την επιδημία του νέου κοροναϊού θα αναχωρήσει για την Κίνα την Δευτέρα ή την Τρίτη, ανακοίνωσε απόψε ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγεσούς, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην έδρα του οργανισμού στη Γενεύη.

Η επιδημία του νέου κοροναϊού έχει προκαλέσει το θάνατο 811 ανθρώπων στην Κίνα μέχρι τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, ξεπερνώντας έτσι τον αριθμό των νεκρών που καταγράφηκαν παγκοσμίως από τον SARS την περίοδο 2002-2003, με βάση τον τελευταίο απολογισμό που έδωσαν σήμερα στη δημοσιότητα οι κινεζικές αρχές.

Ο αντικυβερνήτης της επαρχίας Χουμπέι, που βρίσκεται στο επίκεντρο της επιδημίας, είπε σήμερα ότι ο ανεφοδιασμός σε ιατρικό εξοπλισμό έχει βελτιωθεί, ωστόσο ενδέχεται να παρουσιαστούν και πάλι προβλήματα αν επιδεινωθεί η επιδημία. Σύμφωνα με τον Κάο Γκουανγκτζίνγκ, οι μεγαλύτεροι παραγωγοί προστατευτικών ειδών (μάσκες, στολές) επαναλειτουργούν τις μονάδες τους από τις 7 Φεβρουαρίου, όμως κάποια μικρότερα εργοστάσια δεν έχουν προς το παρόν τεθεί σε λειτουργία. «Ελλείψεις υπάρχουν ακόμη», παραδέχτηκε.

Σύμφωνα με τον Κάο, τα εργοστάσια της Χουμπέι μπορούν να παράγουν πάνω από 30.000 προστατευτικές στολές ημερησίως και σύντομα η παραγωγή θα αυξηθεί στις 50.000.
Γαλλικό ΥΠΕΞ: Μόνο για τις «απολύτως απαραίτητες» περιπτώσεις, τα ταξίδια στην Κίνα

Η γαλλική κυβέρνηση επικαιροποίησε τις ταξιδιωτικές οδηγίες της για την Κίνα, ενώ δεν προτείνει επισκέψεις στην Κίνα, παρά μόνο για τις “απολύτως απαραίτητες” περιπτώσεις, εξαιτίας της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί με την εξάπλωση του νέου κοροναϊού, σύμφωνα με το γαλλικό υπουργείο των Εξωτερικών.

Παράλληλα, δύο σχολεία κοντά στην ορεινή περιοχή της Σαβοΐας, στην ανατολική Γαλλία όπου πέντε Βρετανοί διαγνώστηκαν με το νέο κοροναϊό θα κλείσουν την επόμενη εβδομάδα, καθώς οι αρχές προσπαθούν να προσδιορίσουν που κινούνταν όσοι έχουν διαγνωστεί πως έχουν προσβληθεί από τον ιό.

Έντεκα Βρετανοί, συμπεριλαμβανομένων των πέντε που έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό, εξετάζονται στα τοπικά νοσοκομεία.

Οι πέντε Βρετανοί πολίτες διαγνώστηκαν με τον κοροναϊό στη Γαλλία, μετά τη διαμονή τους στο ίδιο σαλέ και την επαφή που είχαν με ένα πρόσωπο το οποίο είχε επιστρέψει από τη Σιγκαπούρη, ανακοίνωσε σήμερα η υπουργός Υγείας Ανιές Μπουζέν.

Στα νέα κρούσματα περιλαμβάνεται ένα παιδί, πρόσθεσε η Μπουζέν, αναφέροντας ότι οι ασθενείς δεν είναι σε σοβαρή κατάσταση. Η υπουργός είπε ότι οι Βρετανοί που προσβλήθηκαν από τον κοροναϊό στη Γαλλία έμειναν όλοι στο ίδιο σαλέ στην ορεινή περιοχή της Σαβοΐας, στην ανατολική Γαλλία.

Ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον ιό στη Γαλλία έχει ανέλθει πλέον στους 11.

Η Μπουζέν είπε ότι η ομάδα των πρόσφατα μολυσμένων ανθρώπων με τον ιό αποτελούν «μια ομάδα, ένα σύνολο γύρω από ένα αρχικό κρούσμα», μετά τη διαμονή τους στο ίδιο σαλέ στο χιονοδρομικό κέντρο του Κονταμίν Μονζουά της 'Ανω Σαβοΐας.

«Αυτό το αρχικό κρούσμα έπεσε στην αντίληψή μας χθες το βράδυ. Είναι Βρετανός πολίτης που είχε επιστρέψει από τη Σιγκαπούρη όπου είχε μείνει μεταξύ 20 και 23 Ιανουαρίου και έφθασε στη Γαλλία στις 24 Ιανουαρίου για τέσσερις ημέρες», δήλωσε η Μπουζέν.

Δύο από τα διαμερίσματα του σαλέ εξετάζονται, δήλωσε άλλος αξιωματούχος των υπηρεσιών υγείας σε τηλεοπτική συνέντευξη Τύπου.

Οι Βρετανοί νοσηλεύτηκαν τη χθεσινή νύχτα στην περιοχή, πρόσθεσε το υπουργείο.
Ντοκουμέντο σοκ – Παίρνουν ασθενείς σηκωτούς από τα σπίτια τους

Πολύ σκληρό είναι το βίντεο που φέρνει στη δημοσιότητα η Daily Mail, στο οποίο φαίνονται αξιωματούχοι με τη λευκή στολή, να βγάζουν με τη βία από τα σπίτια τους στη Ουχάν πολίτες που πιθανότατα έχουν προσβληθεί από τον κοροναϊό.

Τα πλάνα από την πόλη Ουχάν είναι σοκαριστικά.

Τα πλάνα δείχνουν να βγάζουν έξω από το διαμέρισμά τους δύο ανθρώπους, κρατώντας τους από τα χέρια, ενώ τον τρίτο τον παίρνουν σηκωτό.

Ο απολογισμός των νεκρών από την επιδημία πνευμονίας που προκαλεί ο νέος κοροναϊός ανέρχεται σε 722 ως τα μεσάνυχτα της Παρασκευής στην ηπειρωτική Κίνα, καθώς ακόμη 86 ασθενείς υπέκυψαν, ανακοίνωσε η εθνική επιτροπή υγείας σήμερα Σάββατο.

Στην επαρχία Χουμπέι, την εστία της επιδημίας καταγράφησαν επιπλέον 81 θάνατοι, εκ των οποίων 67 στην πόλη Ουχάν.

Σε όλη την ηπειρωτική Κίνα, καταγράφησαν χθες επιπλέον 3.399 επιβεβαιωμένα νέα κρούσματα του 2019-nCoV, αυξάνοντας σε πάνω από 31.774 το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ