ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020

Ο Δήμος Επιδαύρου σε εκδήλωση της Ιαπωνικής Πρεσβείας στο Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:25:00 μ.μ. | |
Ο Δήμος Επιδαύρου στην εκδήλωση της Ιαπωνικής Πρεσβείας στο Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος
Ο Δήμος Επιδαύρου ήταν καλεσμένος στην εκδήλωση της Ιαπωνικής Πρεσβείας στο Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος με αφορμή τα γενέθλια του Αυτοκράτορα της Ιαπωνίας και λόγω της αδελφοποίησης των πόλεων Αρχαίας Επιδαύρου και Sasayama (Nishiki Chao) το 1989.
 26 Μαϊου 1988: Αφορμή στάθηκε η επισκεψη - στα πλαισια του Ιαπωνικού Φεστιβάλ Horonpia, αφιερωμένο στην υγεία και την κοινωνική πρόνοια - μιας αντιπροσωπείας Ιαπώνων από την πόλη Sasayama στην Αρχαία Επίδαυρο για να δει το Ναό του Ασκληπιού-αρχαίου Θεού της Ιατρικής και σύμβολο της υγείας και της ευημερίας. Στην επιστροφή τους έφεραν την ιερή φλόγα του ναού η οποία μένει διαρκώς αναμμένη σαν σύμβολο φιλίας με την Επίδαυρο. 

Επίσης, την 1 η Σεπτεμβρίου του 1989 μια ομάδα από την Αρχ. Επίδαυρο επισκέφθηκε την πόλη στα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του Ασκληπιού, το οποίο φιλοτέχνησε ο 'Ελληνας γλύπτης Μουστάκας χρησιμοποιώντας ελληνικά μάρμαρα. 

Τον Σεπτέμβριο του 1993 γιορτάζοντας πέντε χρόνια αδελφοποίησης, 20μελής αντιπροσωπεία επισκέφθηκε και πάλι την Επίδαυρο για να αναπτύξει περαιτέρω τις φιλικές σχέσεις των δύο πόλεων.
Η Sasayama από τότε που έγινε η συμφωνία αδελφοποίησης με την Επίδαυρο, προσπαθεί να έρθει σε επαφή με άλλες χώρες και να πλησιάσει του ξένους πολιτισμούς, ενώ με ιδιωτική πρωτοβουλία ιδρύθηκε ο «Σύνδεσμος Διεθνούς Φιλίας» για την προώθηση των πολιτιστικών ανταλλαγών


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ