ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ

Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020

Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» από τη Eurobank - Βραβεύσεις μαθητών του 2ου Λυκείου Άργους

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:15:00 μ.μ. | | | |

Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» από τη Eurobank - Βραβεύσεις μαθητών του 2ου Λυκείου Άργους
Τους αριστούχους αποφοίτους Λυκείων των Νομών Αρκαδίας, Αργολίδας, Ηλείας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας βράβευσε η Eurobank στην Τρίπολη, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» που αποτελεί το μακροβιότερο πρόγραμμα  Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του ομίλου Eurobank.


Σε μια ζεστή και συγκινητική τελετή, παρουσία των οικογενειών τους, οι 64 αριστούχοι μαθητές που ξεχώρισαν φέτος με τις υψηλές επιδόσεις τους στις Πανελλήνιες εξετάσεις βραβεύθηκαν στις 31 Ιανουαρίου 2020.
Για την Eurobank η Παιδεία είναι η σημαντικότερη επένδυση που μπορεί και οφείλει να κάνει μια χώρα προκειμένου να διασφαλίσει το μέλλον της, καθώς λειτουργεί ως προστιθέμενη αξία με πολλαπλές επιδράσεις στην κοινωνία, τον πολιτισμό, την οικονομία, την ανάπτυξη και την πρόοδο. Η στήριξη της νέας γενιάς στο σύγχρονο ανταγωνιστικό περιβάλλον αποτελεί προτεραιότητα για την Eurobank, η οποία έχει επιλέξει να εστιάσει την κοινωνική της δράση σε τομείς που συνδέονται με τη νέα γενιά και τις προσπάθειές της για μάθηση και διάκριση και, συγκεκριμένα, στους τομείς της Παιδείας, της Κοινωνικής Αλληλεγγύης, της Καινοτομίας και της Νεανικής Επιχειρηματικότητας.
Από το 2003 που ξεκίνησε το πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία», με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, η Eurobank έχει βραβεύσει συνολικά 17.725 αριστούχους μαθητές από όλη την Ελλάδα, ενώ μαζί με τους 861 που βραβεύονται φέτος ο αριθμός ανέρχεται σε 18.586.

Κύριος σκοπός του Προγράμματος είναι η επιβράβευση της προσπάθειας των νέων για την κατάκτηση της γνώσης και η αναγνώριση των ικανών και των άξιων, που αποτελούν προοπτική και εγγύηση για το μέλλον.
Διανύοντας τη δεύτερη δεκαετία διεξαγωγής του, το Πρόγραμμα αυτό αποτυπώνει τη σταθερή απόφαση της Eurobank να στηρίζει την Παιδεία, κύριο παράγοντα σύγκλισης ισοδύναμων ευκαιριών και δυνατοτήτων, ως πυρήνα της δημοκρατίας και κύριο χαρακτηριστικό κάθε πολιτισμένης και ανεπτυγμένης κοινωνίας, ιδιαίτερα σε περιόδους που τα περιθώρια πολλών οικογενειών να στηρίξουν τις σπουδές των παιδιών τους είναι δραματικά συμπιεσμένα.
Στο πλαίσιο του Προγράμματος, το οποίο αφορά όλους τους μαθητές και μαθήτριες της Γ’ Λυκείου, η Eurobank επιβραβεύει κάθε χρόνο τον αριστούχο απόφοιτο που συγκέντρωσε τον μεγαλύτερο αριθμό μορίων πρόσβασης (πάνω από 18.000) στην τριτοβάθμια εκπαίδευση σε κάθε ένα από τα 1.760 Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας.  Η επιβράβευση του κάθε αριστούχου συνοδεύεται από το χρηματικό ποσό των 800 ευρώ.
Οι 64 αριστούχοι που βραβεύθηκαν συγκέντρωσαν από 18.010 έως 19.573 μόρια. Εξ αυτών, 23 εισήχθησαν σε ιατρικές και σχολές επιστημών υγείας, 18 σε ανθρωπιστικές, νομικές και κοινωνικές σχολές, 12 σε πολυτεχνικές και σχολές θετικών επιστημών, 5 σε σχολές επιστημών οικονομίας και πληροφορικής και 6 σε στρατιωτικές σχολές.
Παράλληλα, τιμητικές πλακέτες απονεμήθηκαν σε έξι Λύκεια από τα οποία αποφοίτησε ο αριστούχος μαθητής με τον μεγαλύτερο αριθμό μορίων πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση του κάθε Νομού.
Συγκεκριμένα, στο Νομό Αρκαδίας βραβεύθηκε το 3ο Γενικό Λύκειο Τρίπολης και είναι η 5η φορά που το συγκεκριμένο Λύκειο βραβεύεται στα 17 χρόνια του Προγράμματος.
Στο Νομό Αργολίδας, το 2ο Γενικό Λύκειο Άργους που βραβεύεται για 3η φορά. 
Στο Νομό Ηλείας, το Γενικό Λύκειο Λεχαινών διακρίθηκε επίσης για 3η φορά. 
Στο Νομό Κορινθίας, το 1ο Γενικό Λύκειο Kιάτου βραβεύεται για πρώτη φορά στη διάρκεια του προγράμματος.
Στο Νομό Λακωνίας το 3ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης, απέσπασε για 4η φορά την ίδια διάκριση.
Στο Νομό Μεσσηνίας, το 4ο Γενικό Λύκειο Καλαμάτας που απέσπασε για 5η φορά την τιμητική διάκριση.
Στην ομιλία του, ο Διευθυντής Ανάπτυξης Εργασιών Δικτύου Καταστημάτων Νότιας Αττικής & Πελοποννήσου, κ. Άρης Πετρόπουλος τόνισε ότι: «Για την Eurobank η Παιδεία είναι το βασικό πεδίο εξέλιξης της κοινωνικής δομής, των επιστημών, του πολιτισμού και τελικά το βασικό εργαλείο για την αναβάθμιση της οικονομίας, και της κοινωνίας. Το υψηλό μορφωτικό και εκπαιδευτικό επίπεδο είναι η σημαντικότερη επένδυση που μπορεί και οφείλει να κάνει μια χώρα προκειμένου να διασφαλίσει το μέλλον της, με όρους οικονομικούς αλλά και βαθύτατα πολιτικούς και κοινωνικούς. Οι υποδομές, οι συνθήκες, το εκπαιδευτικό υλικό και το έμψυχο δυναμικό σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης είναι απόλυτες προτεραιότητες για μια κοινωνία που θέλει να θωρακίσει τα παιδιά της και να τους δώσει την ώθηση να ανταπεξέλθουν στις σύγχρονες απαιτήσεις και να διακριθούν. Είναι τα εφόδια για να αναπτυχθούν, να δημιουργήσουν, να προοδεύσουν και να γίνουν οι φορείς αναγέννησης, ανάπτυξης και προόδου της χώρας μας, προκειμένου η Ελλάδα να αποτελεί, πλέον, ανεμπόδιστη επιλογή για την επαγγελματική τους εξέλιξη».
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας Πατέρας Αριστείδης Σκόρδος, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Χρήστος Λαμπρόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Αναστάσιος Γκιολής, ο Αντιδήμαρχος Τρίπολης για θέματα Οικονομικών Αντώνιος Τσαγκαρέλης, η Πρόεδρος Δ.Σ. Δήμου Τρίπολης Γεωργία Παναγοπούλου, καθώς επίσης ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας Γεώργιος Δημητρόπουλος, ο βοηθός του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Πελοποννήσου Κωνσταντίνος Παππάς και άλλοι παράγοντες της οικονομικής και κοινωνικής ζωής του Νομού. Παρέστησαν επίσης ο εκπρόσωπος του Περιφερειακού Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου και του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας Διαμαντής Μανεσιώτης.
Πρώτος απηύθυνε χαιρετισμό ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας Πατέρας Αριστείδης Σκόρδος ο οποίος συνεχάρη τους αριστούχους και τις οικογένειές τους για την προσπάθειά του καθώς και τον όμιλο της Eurobank που με την πρωτοβουλία αυτή, δίνει κίνητρο στους νέους να αγωνίζονται και να διακρίνονται.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας τόνισε ότι η αριστεία είναι σημαντική αξία που πρέπει να στηριχθεί σε όλα τα επίπεδα και συνεχάρη τη Eurobank που επιβραβεύει και ενθαρρύνει τους άριστους. Σημείωσε ότι οι αγώνες των γονιών και το οικονομικό κόστος για μια σωστή παιδεία είναι μεγάλοι και γι αυτό οφείλουμε στα παιδιά μας να φτιάξουμε ένα καλύτερο εκπαιδευτικό σύστημα σε όλες τις βαθμίδες που θα δίνει ελπίδα στους νέους για επαγγελματική αποκατάσταση και θα τους κρατήσει στη χώρα μας.
Ακολούθως, ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Αναστάσιος Γκιολής συνεχάρη την Τράπεζα για τη σημαντική συμβολή της στην Παιδεία και απευθυνόμενος στους αριστούχους τους ευχήθηκε να πορεύονται πάντα στη ζωή τους με γνώμονα την αριστεία και να έχουν πολλές διακρίσεις.
Στη συνέχεια, ο Αντιδήμαρχος Τρίπολης για θέματα Οικονομικών Αντώνιος Τσαγκαρέλης σημείωσε ότι για ακόμα μια χρονιά, η Eurobank επιβραβεύει τους άριστους σε μια εποχή που πλήττεται από κρίση αξιών, ενώ συνεχάρη τους αριστούχους και ευχήθηκε να συμβάλλουν στην ανάπτυξη της χώρας μας.
Τέλος, ο εκπρόσωπος του Περιφερειακού Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου και του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας, ο Διευθυντής του 3ου  Γενικού Λυκείου Σπάρτης Διαμαντής Μανεσιώτης, εξέφρασε τα συγχαρητήρια στην Τράπεζα που επί 17 χρόνια επενδύει στον άνθρωπο και επιβραβεύει τους αριστούχους μαθητές. Τόνισε ότι η κοινωνία είναι περήφανοι γι αυτούς και τους παρότρυνε να συνεχίσουν να συνεχίσουν να αγωνίζονται στο στίβο της Παιδείας.
Χαιρετισμό απέστειλαν ο υφυπουργός Εξωτερικών και Βουλευτής Αρκαδίας Κωνσταντίνος Βλάσης και ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Βασίλειος Γιαννόπουλος, συγχαίροντας τα παιδιά για τη σημαντική διάκρισή τους καθώς και την Τράπεζα για την πρωτοβουλία της να βραβεύσει τους άξιους μαθητές.


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ