ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020

"Μένουμε Σπίτι" και παίζουμε διαδικτυακό παιχνίδι με θέμα "Το Ναύπλιο Του 19ου Αιώνα"

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:19:00 π.μ. |
"Μένουμε Σπίτι" και παίζουμε διαδικτυακό παιχνίδι με θέμα "Το Ναύπλιο Του 19ου Αιώνα"
Οι μέρες του αυτοπεριορισμού στο σπίτι μας έδωσαν την ευκαιρία να ανακαλύψουμε πόσες πολλές δυνατότητες έχουμε να συναντήσουμε την Τέχνη μέσα από τον υπολογιστή μας, αλλά κινητοποίησαν και πολλούς φορείς να προσφέρουν εικονικά παραστάσεις, περιηγήσεις, μάθηση και παιχνίδι.

Το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα αν και έκλεισε όλους τους φυσικούς χώρους και τα Μουσεία του σε Ναύπλιο και Αθήνα ακολουθώντας τις οδηγίες της κυβέρνησης κοινοποιησε παιχνίδια δημιουργικής απασχόλησης για ενήλικες και παιδιά μέσω της ιστοσελίδας του. Το ένα παιχνίδι αφορά το «Ναύπλιο στον 19ο αιώνα» και το άλλο τιτλοφορείται «Ενδύεσθαι» και οι παίκτες ντύνουν «κούκλες» με ελληνικές τοπικές ενδυμασίες .

Τα παιχνίδια ανοίγουν με Firefox και θα χρειαστεί να κατεβάσετε το Unity για να παίξετε.
«Ενδύεσθαι»

Γνωρίστε ενδυμασίες από όλη την Ελλάδα, που διαθέτει το Ίδρυμα στις συλλογές του, και δοκιμάστε τις γνώσεις σας για αυτές. Το παιχνίδι διαθέτει τρία επίπεδα δυσκολίας και μπορεί να παίξει κανείς είτε μόνος, είτε συναγωνιζόμενος κάποιον άλλο παίκτη.
«Ναύπλιο στον 19ο αιώνα»

Εκπαιδευτικό παιχνίδι για όλες τις ηλικίες που μας ταξιδεύει στο Ναύπλιο τον 19ο αιώνα και παρουσιάζει περισσότερο ή λιγότερο γνωστά σημεία της ιστορίας της πόλης, αλλά και της ελληνικής ιστορίας του 19ου αιώνα γενικά. Το παιχνίδι διαθέτει διαφορετικά επίπεδα δυσκολίας και μπορεί να παίξει κανείς είτε μόνος/μόνη, είτε συναγωνιζόμενος/συναγωνιζόμενη κάποιον άλλο παίκτη.

Το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα διαθέτει μία πλούσια συλλογή από ιστορικά κειμήλια του 19ου αιώνα που αφηγούνται με τον καλύτερο τρόπο ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας μας την εποχή εκείνη.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ