ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020

Οι ιστορίες του Γ΄3 του 4ου Δημοτικού σχολείου Ναυπλίου «ταξίδεψαν» στη Γερμανία

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:42:00 π.μ. | |
Οι ιστορίες του Γ΄3 του 4ου Δημοτικού σχολείου Ναυπλίου «ταξίδεψαν» στη Γερμανία
Το Φεβρουάριο, τα παιδιά του τμήματος Γ3 του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με έναν από τους πιο αγαπημένους τους συγγραφείς, τον κύριο Jürgen Banscherus , συγγραφέα της παιδικής σειράς «Ντετέκτιβ Κλουζ».

 Η συγκεκριμένη σειρά παιδικών βιβλίων έχει πουλήσει πάνω από 1.500.000 αντίτυπα και έχει μεταφραστεί σε 21 γλώσσες. Στην συνάντηση συμμετείχαν και 8 παιδιά της ΣΤ΄ τάξης του σχολείου μας.

Ο Jürgen Banscherus κατοικεί στην πόλη Witte της Γερμανίας και συνομιλήσαμε μέσω skype. Τα παιδιά είχαν ετοιμάσει ερωτήσεις σχετικές με την παιδική ηλικία, τα χόμπι , τα βιβλία και τα μελλοντικά του σχέδια. Κλείνοντας τη διαδικτυακή μας συνάντηση οι μαθητές, του παρουσιάσανε το βιβλίο που είχε γράψει η ομάδα στην Α΄ Δημοτικού με ιστορίες από κάθε γράμμα του ελληνικού αλφάβητου και υποσχεθήκαμε να του το στείλουμε. Πριν από λίγες μέρες ο 70χρονος συγγραφέας φωτογραφήθηκε με το βιβλίο μας και υποσχέθηκε στην πρώτη ευκαιρία να ζητήσει να του μεταφράσουν τις ιστοριούλες των παιδιών. Σ’ αυτές τις ιδιαίτερα δύσκολες στιγμές, τόνισε στο μήνυμά του, είναι πολύ σημαντικό να ξέρουμε ότι έχουμε φίλους σε όλο τον κόσμο! 
Ευχαριστούμε τον ευγενέστατο συγγραφέα και υποσχόμαστε του χρόνου να τον έχουμε κοντά μας!

(Για όποιον επιθυμεί να μάθει πώς λέγεται το 28ο βιβλίο της σειράς που θα παρουσίαζε τον Απρίλη και εξελίσσεται στην Ελλάδα, ποια νεαρή αθλήτρια ενέπνευσε το χαρακτήρα της Φατίμα και κυρίως πώς αντέδρασαν οι μαθητές μας σε αυτή την συνάντηση, μπορεί να επισκεφτεί τον ιστότοπο του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου http://4dim-nafpl.arg.sch.gr/wordpress/?cat=10 )

Σαμπρή Μαρία, εκπαιδευτικός (4ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου)
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ