ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020

Και 6ος νεκρός από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:42:00 π.μ. | | |
Και 6ος νεκρός από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα
Και έκτο άτομο έχασε τη ζωή του στη χώρα μας από τον κορωνοϊό. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για 70χρονο ασθενή από την Καστοριά, ο οποίος πέθανε στο νοσοκομείο της πόλης όπου νοσηλευόταν.


Πρόκειται, μάλιστα, για τον τρίτο ασθενή από την Καστοριά που πεθάνει από τον ιό.

Σημειώνεται ότι η πληροφορία δεν επιβεβαιώνεται μέχρι στιγμής από το υπουργείο Υγείας.
418 έχουν προσβληθεί από τον ιό στην Ελλάδα

Την Τετάρτη ανακοινώθηκαν 31 νέα κρούσματα στη χώρα μας, με το σύνολο των ατόμων που έχουν προσβληθεί από τον ιό να ανέρχεται σε 418, σύμφωνα πάντα με την τελευταία ενημέρωση του λοιμωξιολόγου Σωτήρη Τσιόδρα.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, τα 64 είναι απροσδιόριστα. Παράλληλα, 14 άνθρωποι έχουν πάρει εξιτήριο από τα νοσοκομεία.

Τα περισσότερα κρούσματα εξακολουθούν να σημειώνονται στην Αθήνα ενώ έχουν μέχρι τώρα ελεγχθεί περισσότερα από 6.000 εργαστηριακά δείγματα.

Ο κ. Τσιόδρας, την Τετάρτη, τόνισε ότι δεν πρέπει να δημιουργείται φόβος ότι θα γίνουμε Ιταλία και ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει τέτοιος κίνδυνος.

«Περιμένουμε περισσότερα κρούσματα. Σταδιακά δεν θα ανακοινώνουμε ένα - ένα τα κρούσματα αλλά μόνο τα σοβαρά», σημείωσε.

Σε ισχύ η απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 10 ατόμων

Οι βόλτες στις παραλίες και τα φαινόμενα συνωστισμού πολιτών σε διάφορες περιοχές της χώρας ανάγκασε την κυβέρνηση να προχωρήσει στη λήψη νέων μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά να ανακοινώνει την Τετάρτη πως απαγορεύονται οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις 10 και άνω ατόμων.

Την ίδια ώρα, ο αρμόδιος υφυπουργός ανακοίνωσε πως θα υπάρξει διοικητικό πρόστιμο 1.000 ευρώ ανά άτομο, ανεξαρτήτων άλλων ευθυνών.Παράλληλα, οι Αρχές αποθαρρύνουν αυστηρά και τις ψυχαγωγικές συναθροίσεις σε κλειστούς χώρους με τη συμμετοχή 10 ή περισσότερων ατόμων.

Σε κάθε περίπτωση, όπως τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς, θα πρέπει να τηρούνται οι κανόνες υγιεινής και αποστάσεων μεταξύ των ατόμων.

Επανέλαβε δε, πως οι πολίτες θα πρέπει να μένουν στο σπίτι και να αποφεύγουν στο μέγιστο βαθμό τις επαφές με άτομα εκτός του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος.

Η κυκλοφορία εκτός σπιτιού –όπως άλλωστε λένε εδώ και πολλές ημέρες και λοιμωξιολόγοι- θα πρέπει να περιοριστεί στο ελάχιστο και μόνο εάν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ