ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020

Αναστάτωση στην Πελοπόννησο με το 9ο κρούσμα του κορωνοϊού - 53 άτομα για εξετάσεις (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:01:00 μ.μ. | |
Αναστάτωση στην Πελοπόννησο με το 9ο κρούσμα του κορωνοϊού - 53 άτομα για εξετάσεις (βίντεο)
Σύμφωνα με πληροφορίες ο 66χρονος από την Αμαλιάδα που διαπιστώθηκε θετικός στον κορωνοϊό, είναι συνταξιούχος καθηγητής μέσης εκπαίδευσης, ο οποίος έχει εκλεγεί στις πρόσφατες εκλογές περιφερειακός σύμβουλος στη Δυτική Ελλάδα.



Το ταξίδι με 53 ακόμη πολίτες στο Ισραήλ

Η ανησυχία από την περίπτωση του νέου αυτού κρούσματος κορωνοϊού, προκύπτει από το γεγονός πως ο 66χρονος άνδρας ήρθε σε επαφή με αρκετούς ανθρώπους κατά τη διάρκεια ταξιδιού που πραγματοποίησε στο εξωτερικό πριν από μερικές ημέρες.

Συγκεκριμένα, ο 66χρονος που βρέθηκε θετικός στον νέο κορωνοϊό, ταξίδεψε στα Ιεροσόλυμα, το όρος Σινά και το Κάιρο με γκρουπ 53 ακόμη ατόμων. Οι 53 από την Αμαλιάδα, ταξίδεψαν αεροπορικώς από το «Ελ. Βενιζέλος» ως το Τελ Αβίβ, από όπου επιβιβάστηκαν σε λεωφορείο προκειμένου να συνεχίσουν οδικώς το ταξίδι τους απ' όπου επέστρεψαν στις 27 Φεβρουαρίου.

Οι 53 στο Ρίο για τεστ στον κορωνοϊό

Ανάμεσα στα μέλη του γκρουπ, το οποίο επέστρεψε από το ταξίδι στο Ισραήλ στις 27 Φλεβάρη, κατά πληροφορίες, συγκαταλέγεται και Αρχιμανδρίτης στην Αμαλιάδα. Επιπλέον η σύζυγος του 66χρονου, μαζί με 35 ακόμη από τους ανθρώπους που έκαναν το ταξίδι έχουν φτάσει στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου, προκειμένου να εξεταστούν για τον κορωνοϊό.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι και οι 53 του ταξιδιωτικού γκρουπ σπεύδουν στο νοσοκομείο του Ρίου, προκειμένου να ακολουθηθεί το πρωτόκολλο εξέτασής τους για τυχόν έκθεση στον νέο κορωνοϊό. Δεν είναι ακόμη γνωστό με πόσους και ποιους έχουν έρθει σε επαφή.

Εσπευσμένα στην Ηλεία με ελικόπτερο ο διοικητής Πολιτικής Προστασίας

Εσπευσμένα έφτασε πριν από λίγο στην Ηλεία και στην πόλη της Αμαλιάδας ο Διοικητής της Πολιτικής Προστασίας και Εθνικός Συντονιστής κρίσεων Βασίλης Παπαγεωργίου.

Πριν από λίγο με ελικόπτερο προσγειώθηκε στο Δημοτικό Στάδιο Αμαλιάδας και μαζί του έφτασαν στο νοσοκομείο της πόλης και στελέχη του Υπουργείου Υγείας, αρμόδιοι για την αντιμετώπιση του κορωναϊού

Το 9ο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα

Νωρίτερα, έγινε γνωστό πως στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου στην Πάτρα νοσηλεύεται ο 66χρονος, ο οποίος είναι το 9ο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο άνδρας νοσηλεύεται στην εντατική στο Ρίο, το οποίο είναι το νοσοκομείο αναφοράς για την περιοχή της Πάτρας. Πηγές αναφέρουν ότι εισήχθη στο νοσοκομείο την Καθαρά Δευτέρα με πυρετό και δύσπνοια.

Το ένατο επιβεβαιωμένο κρούσμα του κορωνοϊού, ο 66χρονος συνταξιούχος καθηγητής μέσης εκπαίδευσης, φέρεται να αντιμετώπιζε καρδιακά προβλήματα τα τελευταία δύο χρόνια.

Οπως πληροφορείται το iefimerida.gr, ο εκλεγμένος περιφερειακός σύμβουλος δεν είχε παρουσιαστεί στο τελευταίο περιφερειακό συμβούλιο Δυτικής Ελλάδος.

Στο νοσοκομείο του Ρίου έχει σημάνει υγειονομικός συναγερμός, καθώς η περίπτωση υποβαθμίστηκε και η αρχική διάγνωση ήταν λοίμωξη του αναπνευστικού. Βάσει αυτής εισήχθη σε παθολογική κλινική, καθώς η λοίμωξη δεν είχε συσχετισθεί με το ταξιδιωτικό του ιστορικό, ενώ παραμένει άγνωστο αν ο ασθενής είχε αναφέρει το ταξίδι του σε χώρες με κρούσματα.

Στα δύο 24άωρα της νοσηλείας του στην Παθολογική στο νοσοκομείο του Ρίου έχει έρθει σε επαφή με άγνωστο αριθμό ατόμων (ασθενείς, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και συνοδοί).

Πηγές υπουργείου Υγείας: Αυτή τη στιγμή δεν είναι διασωληνωμένος ο 66χρονος με κορωνοϊό

Πηγές του υπ. Υγείας αναφέρουν ότι το ένατο επιβεβαιωμένο κρούσμα νόσου από τον νέο κορωνοϊό (ταξιδιώτης από Ισραήλ και Αίγυπτο), νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση με σοβαρή πνευμονία στη μονάδα αρνητικής πίεσης στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο του Ρίου.

Αυτή τη στιγμή δεν είναι διασωληνωμένος και παρακολουθείται στενά από την ιατρική ομάδα του καθηγητή Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, κο Χαράλαμπο Γώγο, σε συνεργασία με τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΓΝ Πατρών. Πολλαπλά κλιμάκια του ΕΟΔΥ πραγματοποιούν ιχνηλάτηση επαφών στην Πάτρα και στην Αμαλιάδα (τόπο προέλευσης του ασθενή) σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές και τους γιατρούς, όπως αναφέρει το υπουργείο Υγείας.

Παράλληλα, η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας συνεδριάζει για την λήψη τυχόν απαραίτητων μέτρων.

Πρόεδρος εργαζομένων νοσοκομείου Ρίου: Είναι βαρύ περιστατικό με πνευμονία

Ο πρόεδρος των εργαζομένων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών στο Ρίο Γρηγόρης Ευαγγελάτος μιλώντας στο iefimerida.gr τόνισε ότι ο 66χρονος βρίσκεται διασωληνωμένος σε σοβαρή κατάσταση. «Είναι ένα βαρύ περιστατικό με πνευμονία» είπε ο κ. Ευαγγελάτος.

Αυτή τη στιγμή είναι ακόμη άγνωστο αν θα παραμείνει στη μονάδα αρνητικής πίεσης ή θα μεταφερθεί στην εντατική. Στο νοσοκομείο, όπως μας μετέφερε ο κ. Ευαγγελάτος, επικρατεί πανικός μεταξύ του νοσηλευτικού προσωπικού που ήρθαν σε επαφή με τον 66χρονο. Οπως μας είπε, δόθηκε εντολή στο προσωπικό του νοσοκομείου του Ρίου που ήρθε σε επαφή με τον 66χρονο, να τεθεί σε κατ’ οίκον καραντίνα 14 ημερών γιατί έτσι προβλέπει το πρωτόκολλο από τον ΕΟΔΥ.

Μόσιαλος: Να κλείσουν σχολεία και Πανεπιστήμια όπως στην Ιταλία

Ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στο London School of Economics (LSE), Ηλίας Μόσιαλος, μιλώντας στο iefimerida.gr τονίζει πως «αν είναι να πάρουμε αντίστοιχα μέτρα με την Ιταλία θα πρέπει να το κάνουμε άμεσα πριν υπάρχει μεγάλη διάδοση του ιού».

Οπως προσθέτει μάλιστα «αν υπάρξουν κρούσματα στα σχολεία και πανεπιστήμια τα μέτρα που θα ακολουθήσουν θα είναι λιγότερο αποτελεσματικά». Ο Ηλίας Μόσιαλος σημειώνει ότι εναλλακτικά, «η διδασκαλία στα σχολεία μπορεί να αναπληρωθεί με μεθόδους εξ αποστάσεως διδασκαλίας, επέκταση του σχολικού έτους αν χρειαστεί και να αξιοποιηθεί και η δημόσια τηλεόραση με προγράμματα διδασκαλίας τις πρωινές ώρες».

Ο κ. Μόσιαλος δεν κρύβει την ανησυχία του για το γεγονός του σοβαρού κρούσματος κορωνοϊού στον 66χρονο στην Αμαλιάδα ο οποίος νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου. «Ελπίζω να μην υπήρξε επαφή με τους καρναβαλιστές στην Πάτρα, γιατί μετά είναι εξαιρετικά δύσκολη η ιχνηλάτησή τους» είπε χαρακτηριστικά.

Ιερέας, συνταξιδιώτης του 66χρονου: Οι μισοί γυρίσαμε με πυρετό και βήχα

Ο πατήρ Γεώργιος, διοργανωτής της προσκυνηματικής εκδρομής στους Αγίους Τόπους, που συνταξίδεψε με τον 66χρονο, που είναι το ένατο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα μίλησε στην κάμερα.

Ο ιερέας ειδοποιήθηκε από τον ΕΟΔΥ να μεταβεί για εξετάσεις στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου.

Οπως είπε, στην εκδρομή που διοργάνωσε η ενορία του από τις 19-27 Φεβρουαρίου, μετείχαν 53 άτομα από Αμαλιάδα, Ανδραβίδα και από Πάτρα. Μετά την επιστροφή τους κυκλοφορούσαν ελεύθερα στις υπηρεσίες τους, κανονικά.

«Ταξιδέψαμε στα Ιεροσόλυμα και στην Αίγυπτο. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού δεν διαπιστώθηκε κάτι, ούτε υπήρξε κάποιο παράπονο από κάποιον», τόνισε. «Όταν γυρίσαμε πολλοί άνθρωποι είχαν λίγο πυρετό και βήχα. Εγώ έχω και δέκατα. Αν όμως δεν υπήρχε διαπιστωμένο κρούσμα ούτε θα μας περνούσε από το μυαλό μας. Σήμερα το μεσημέρι μάθαμε ότι ένα μέλος της ομάδας έχει νοσήσει και καλό θα ήταν όλοι να περάσουμε από έλεγχο».

Ο πατήρ Γεώργιος δήλωσε πως περισσότεροι από τους μισούς ταξιδιώτες έχουν εμφανίσει συμπτώματα βήχα και πυρετού ωστόσο είχαν συμπτώματα ήπιου κρυολογήματος τα οποία αντιμετώπισαν με «ένα ντεπονάκι». Σε ερώτηση αν ανησυχεί απάντησε «ο Θεός ξέρει. Την αρρώστια ούτε την αγοράζουμε, ούτε την πουλάμε».

Πηγή: iefimerida.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ