ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ

Κυριακή 29 Μαρτίου 2020

Πότε μπορεί να χαλαρώσουν τα μέτρα και να ανοίξουν τα σχολεία - Πότε θα γίνουν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:56:00 π.μ. | | |
Πότε μπορεί να χαλαρώσουν τα μέτρα και να ανοίξουν τα σχολεία - Πότε θα γίνουν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις
Στις 15 Απριλίου θα έχουμε μια εικόνα σχετικά με το αν τα μέτρα που έχουμε ληφθεί για τον κορωνοϊό, από το κλείσιμο των σχολείων μέχρι τα μέτρα καραντίνας, θα αποδώσουν, τόνισε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

"Καταλαβαίνω ότι αυτό εμπεριέχει υπομονή και πειθαρχία, αλλά κανένας πιστεύω δεν θέλει να διακινδυνεύσει την υγεία του ίδιου της οικογένειά του", είπε.

Κρίσιμος μήνας ο Απρίλιος
Προειδοποίησε ότι ο Απρίλιος είναι μήνας "πάρα πολύ κρίσιμος" και δεν πρέπει να υπάρξει καμιά χαλάρωση. Είναι πάρα πολύ εύκολο να πάμε σε σενάρια καταστροφής αν δεν καταλάβουμε ότι πρέπει να μέινουμε σπίτι μας, σημείωσε χαρακτηριστικά: "Να μην χαλαρώσει κανείς. Αυτό είναι ο νέος πατριωτισμός".

Ως προς την εξάπλωση του ιού, είπε ότι η χώρα μας η νόσος επεκτείνεται με τέτοιο ρυθμό που επιτρέπει στα νοσοκομεία και στο δημόσιο σύστημα υγείας να ανταποκρίνεται.

Στις 870 οι ΜΕΘ στην Ελλάδα

Ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι έχουν εγκριθεί πάνω από 4.200 προσλήψεις γιατρών και προσωπικού στα νοσοκομεία και ως προς της ΜΕΘ -μαζί με εκείνες του ιδιωτικού τομέα- "ξεπερνούμε τις 870 και συνεχίζουμε". Ανακοίνωσε επίσης ότι έχει γίνει παραγγελία 600 αναπνευστήρων. "Φρονώ ότι και στην αντιπολίτευση υπάρχουν φωνές λογικής που αντιλαμβάνονται την εθνική προσπάθεια", σχολίασε ως προς τη στάση της αντιπολίτευσης.

Πότε θα ανοίξουν τα σχολεία

"Εξετάζουμε το σενάριο της περικοπής της ύλης και τη μεταφορά της ημερομηνίας των Πανελληνίων", τόνισε η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, μιλώντας στο OPEN TV.

Η υφυπουργός Παιδείας τόνισε ότι τα σχολεία θα ανοίξουν αμέσως μετά τις διακοπές του Πάσχα εκτός αν οι ειδικοί διαπιστώσουν ότι πρέπει να παραμείνουν κλειστά λόγω της κατάστασης με τον κορονοϊό.

Πότε θα γίνουν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις

Ερωτηθείσα για την ημερομηνία των Πανελλαδικών Εξετάσεων, η κ. Ζαχαράκη είπε ότι αν όλα πάνε κατ' ευχήν οι πανελλήνιες εξετάσεις θα γίνουν μέσα στον Ιούνιο με Ιούλιο.

Σημειώνεται ότι από τη Δευτέρα, 30 Μαρτίου έως και τις 9 Απριλίου οι ηυποψήφιοι των Πανελλαδικών μπορούν να υποβάλλουν τιες αιτήσεις τους για τις εξετάσεις.


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ