ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020

Μέτρα στήριξης ζητάει ο Σύνδεσμος Ξυλουργών Αργολίδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:11:00 μ.μ. | |
Μέτρα στήριξης ζητάει ο Σύνδεσμος Ξυλουργών Αργολίδας
Προς: Υπουργό οικονομικών
Υπουργό εργασίας
Υπουργό ανάπτυξης
Υφυπουργό πολιτικής προστασίας

Κοιν: ΓΣΕΒΕΕ

Κύριοι:

Θα θέλαμε με το παρόν να θέσουμε υπόψη σας τα εξής:

Οι βιοτεχνίες στο κλάδο μας δεν έχουν κλείσει με βάση τις αποφάσεις της κυβέρνησης. Ωστόσο, όσοι από τους συναδέλφους, εξακολουθούμε να δουλεύουμε σύντομα θα κλείσουμε αναγκαστικά. Μεγάλο κομμάτι των προμηθευτών μας έχουν ήδη κλείσει, και όσοι εξ αυτών παραμένουν ανοιχτοί, λόγω των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν, πιθανόν να κλείσουν τις επόμενες ημέρες. 

Ήδη καταγράφονται ακυρώσεις παραγγελιών αλλά και άρνηση παράδοσής τους από τους πελάτες μας με αιτιολογία την «καραντίνα» για τη μη μετάδοση του ιού. Εξάλλου το ενδιαφέρον των πελατών μας είναι στραμμένο και δικαιολογημένα, σε άλλες ανάγκες.

Η πλειοψηφία του κλάδου αποτελείται από ατομικές επιχειρήσεις χωρίς προσωπικό ή με έναν ή δύο εργαζόμενους. Το εισόδημά των συναδέλφων αυτών βασίζεται κύρια στη καθημερινή τους λειτουργία. Καταλαβαίνετε λοιπόν την τεράστια επίδραση που έχουν οι συνέπειες της πανδημίας στη καθημερινή τους επιβίωση, αυτών, των οικογενειών τους και των εργαζομένων τους. Πόσο μάλλον αν το επόμενο διάστημα υπάρχει έξαρση όπως άλλωστε προβλέπουν οι ειδικοί.

Τα μέτρα στήριξης που εξήγγειλε η κυβέρνηση για τους αυτοαπασχολούμενους και τους ελεύθερους επαγγελματίες πρέπει να εφαρμοστούν άμεσα.

Ταυτόχρονα χρειάζεται να διευρυνθούν και με επιπρόσθετα μέτρα στήριξης προκειμένου να μπορέσουν τα λαϊκά στρώματα, εργαζόμενοι και αυτοαπασχολούμενοι, οι συνταξιούχοι, να καλύψουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τα οποία μέρα με την ημέρα διογκώνονται.

Όλα δείχνουν ότι τα προβλήματα θα διογκωθούν το επόμενο διάστημα, τα αδιέξοδα θα είναι ανυπέρβλητα κυρίως για όλους εκείνους τους συναδέλφους που έχουν χαμηλό εισόδημα και βρίσκονται γενικά «στο κόκκινο» λόγω πολλαπλών χρεών και ρυθμίσεων.

Επομένως τα μέτρα στήριξης των αυτοαπασχολούμενων με χαμηλά εισοδήματα πρέπει να διευρυνθούν αγκαλιάζοντας, με προτεραιότητα όλους αυτούς που τα εισοδήματα τους είναι κάτω των 12.000 ευρώ. Ιδιαίτερη έμφαση πρέπει να δοθεί σε ορισμένες ειδικές κατηγορίες όπως όλους όσους δεν έχουν άλλο οικογενειακό εισόδημα, τις νέες μητέρες, τους χρόνια πάσχοντες από άλλες ασθένειες που δεν πρέπει να αναγκαστούν να εκτεθούν σε κινδύνους λόγω αδυναμίας οικονομικής επιβίωσης.

Επίσης έχουμε να δηλώσουμε ότι τα μέτρα αυτά πρέπει να εφαρμοστούν χωρίς εξαιρέσεις. Οι δηλώσεις της κυβέρνησης περί στήριξης μόνο των συνεπών επιχειρήσεων όσων αφορά τα μέτρα για τις τραπεζικές υποχρεώσεις, αλλά και των τραπεζιτών ότι θα αναστείλουν τις υποχρεώσεις όσων μόνο μέχρι τώρα είχαν ενταχθεί στα μέτρα, φωτογραφίζουν τους έχοντες, τους μεγάλους, αφού με βάση όλες τις κυβερνήσεις, ασυνεπείς είμαστε εμείς, οι χιλιάδες επαγγελματίες που αδυνατούμε όλα αυτά τα χρόνια να πληρώνουμε χαράτσια και φόρους που μας φόρτωσαν με τις πολιτικές τους.

Με βάση τα παραπάνω και λαμβάνοντας υπόψη τις άμεσες και τις γενικότερες συνέπειες που θα διογκωθούν το επόμενο διάστημα διεκδικούμε για όλους τους αυτοαπασχολούμενους με προτεραιότητα όσους έχουν ετήσιο εισόδημα κάτω των 12.000 ευρώ:

· Την άμεση απόδοση του επιδόματος σε όλους τους αυτοαπασχολούμενους και τη λήψη επιπρόσθετων μέτρων για τη συνέχεια, το ίδιο και στους εργαζόμενούς τους.

· Την αναστολή δανειακών υποχρεώσεων και ρυθμίσεων προς τις τράπεζες χωρίς επιβολή τόκων και προστίμων μέχρι το Σεπτέμβρη, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Το ίδιο όσον αφορά τις ρυθμίσεις σε ΔΕΗ κλπ.

· Την αναστολή όλων των φορολογικών υποχρεώσεων για 4 μήνες με την ταυτόχρονη επιβολή επιπρόσθετων βοηθητικών μέτρων όπως η άμεση επανένταξη των αυτοαπασχολούμενων στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ, η απαλλαγή από την προκαταβολή φόρου για τη φετινή χρονιά, όπως επίσης και από το τέλος επιτηδεύματος και τον ΕΝΦΙΑ.

· Την απαλλαγή από τις εισφορές ατομικής ασφάλισης για τους μήνες Γενάρη- Μάη χωρίς απώλεια ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων με έκτακτη ενίσχυση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

· Την άρση κάθε μέτρου αναγκαστικής είσπραξης για χρέη προς το δημόσιο και τους ιδιώτες, όπως κατασχέσεις, πλειστηριασμοί, δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών. Να σταματήσουν εδώ και τώρα όλες οι διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη.

· Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για το επόμενο εξάμηνο.

· Προστασία της επαγγελματικής στέγης για διάστημα 6 μηνών σε περίπτωση μη πληρωμής μισθωμάτων στους εκμισθωτές.

· Την απόδοση 13ης σύνταξης σε όλους τους συνταξιούχους ως έκτακτη ενίσχυση καθώς και την άμεση έκδοση σύνταξης σε αυτούς που έχουν καταθέσει τα χαρτιά τους.



ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ