ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020

Στον αέρα τα τουριστικά γραφεία - Τι θα γίνει με τα χρήματα των σχολικών εκδρομών;

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:40:00 π.μ. | |
Στον αέρα τα τουριστικά γραφεία - Τι θα γίνει με τα χρήματα των σχολικών εκδρομών;
Ο μαύρος Μάρτιος που περνάμε όλοι λόγο του Κορωνοιού, είναι πάνω από όλα μαύρος για τα τουριστικά γραφεία της χώρας. Ιδιαίτερα αν σκεφτεί κανείς, ότι παραδοσιακά οι μήνες Μάρτιος και Απρίλιος, είναι οι μήνες της πλειοψηφίας των σχολικών εκδρομών. 

Εκατοντάδες πολυήμερες σχολικές εκδρομές βρέθηκαν στον αέρα, με χρήματα που είχαν καταβληθεί σε ξενοδοχεία, αεροπορικές και ναυτιλιακές εταιρίες και τη χαρά χιλιάδων μαθητών που περίμενα πως και πως τις εκδρομές τους, να πάει στράφι.

Από τη μια, κανείς δεν έχει ανακοινώσει τι θα γίνει με τα εκατοντάδες χιλιάδες Ευρώ, που έχουν δοθεί από μαθητές και σχολεία, προς τα τουριστικά γραφεία, για εκδρομές που δεν θα πραγματοποιηθούν. 

Τα σχολεία, βλέπουν να ακυρώνονται οι εκδρομές και ζητάνε πίσω τα χρήματα που έχουν καταβάλει, αλλά τα τουριστικά γραφεία με τη σειρά τους, έχουν δώσει αυτά τα χρήματα σε ξενοδοχεία, αεροπορικές και ναυτιλιακές εταιρείες, με αποτέλεσμα να μην είναι στο χέρι τους η όποια επιστροφή χρημάτων. 

Το θέμα είναι μια ωρολογιακή βόμβα, που κανείς δεν έχει δει και κανένα υπουργείο και φορέας, δεν έχει ανακοινώσει κάτι για αυτό το πολύ σοβαρό θέμα.

Από την άλλη, τουριστικά γραφεία σε όλη την χώρα που περίμεναν να δουλέψουν αυτό το χρονικό διάστημα με τις σχολικές εκδρομές, βλέπουν τα σχέδιά τους να τινάζονται στον αέρα. Ο κόπος, η προετοιμασία και η δουλειά μηνών, για την οργάνωση των εκδρομών, πάει στράφι, τα έσοδα που περίμεναν (που για πολλά γραφεία είναι ζωτικής σημασίας), δεν θα έρθουν και χιλιάδες υπάλληλοι, που θα δούλευαν, αυτούς τους δύο – τρεις μήνες (υπάλληλοι τουριστικών γραφείων, οδηγοί τουριστικών λεωφορείων, tοur leader, ξεναγοί κλπ), να μένουν στον αέρα. 

Κανείς δεν έχει πει ξεκάθαρα, σε τι καθεστώς θα μπουν τα τουριστικά γραφεία, αν θα εμπίπτουν στα βοηθητικά μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για επιχειρήσεις που πλήττονται, αλλά και τι θα γίνει με τους χιλιάδες υπαλλήλους, μεταξύ των οποίων και πολλοί εποχιακοί, που περίμεναν να δουλέψουν αυτούς τους μήνες.

Αν κάποιος βιαστεί να πει ότι, αν μέσα σε όλη αυτή την κατάσταση, θα πρέπει να κοιτάξουμε τις εκδρομές, η απάντηση είναι ότι δεν μιλάμε για εκδρομές, αλλά για έναν ολόκληρο κλάδο που πλήττεται, ίσως περισσότερο από όλους. Αλλά μέσα σε όλο αυτό δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι περιοχές της χώρα μας, όπως το Ναύπλιο, η Κέρκυρα, η Κρήτη, η Ρόδος, τα Γιάννενα, ο Βόλος, και πολλές ακόμη, πλήττονται τρομερά, από τις ακυρώσεις των σχολικών εκδρομών. 

Είναι χαρακτηριστικό, ότι το Ναύπλιο βλέπει να "χάνονται" περισσότεροι από 10.000 μαθητές που θα επισκέπτονταν την περιοχή αυτή τη περίοδο και αυτό σε συνδυασμό με το Πάσχα να τινάζεται στον αέρα, έχει φέρει φορείς και επαγγελματίες σε απόγνωσή.

Ίσως είναι η ώρα, τα αρμόδια Υπουργεία και οι κρατικοί φορείς, να δουν αυτά τα σημαντικά προβλήματα και να δώσουν άμεσα απαντήσεις, για το καθεστώς λειτουργίας και αποζημιώσεων προς τα τουριστικά γραφεία που πλήττονται, για τις επιστροφές χρημάτων των σχολικών εκδρομών που δεν θα πραγματοποιηθούν και για τους χιλιάδες εργαζόμενους, άμεσα εμπλεκόμενους με τις σχολικές εκδρομές, που χάνουν σημαντικά εισοδήματα.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ