ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακήρυξε τον κορωνοϊό πανδημία (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:21:00 μ.μ. | | |
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακήρυξε τον κορωνοϊό πανδημία (βίντεο)
Ο πλανήτης είναι και επίσημα αντιμέτωπος με πανδημία. Αυτό ανακοίνωσε σε δραματικούς τόνους ο επικεφαλής του Παγκοσμιος Οργανισμός Υγείας 13πλασιάστηκαν τα κρούσματα και τριπλασιάστηκαν οι χώρες σε 2 εβδομάδες.


Μετά τους χιλιάδες θανάτους και χώρες ολόκληρες σε καθεστώς καραντίνας ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε ότι πλέον ο κορονοϊός είναι πανδημία! Κάλεσε όλες τις χώρες να αλλάξουν τον τρόπο αντιμετώπισης του κορονοϊού λαμβάνοντας επείγοντα και επιθετικά μέτρα!

Σε συνέντευξη Τύπου και σε δραματικούς τόνους ο επικεφαλής του ΠΟΥ Τέντρος Αντάνομ, είπε ότι πλέον ο κορονοϊός θεωρείται πανδημία. Μάλιστα είπε ότι η πανδημία δεν μια λέξη που πρέπει να πάρουμε ελαφριά. Είναι μια λέξη που αν χρησιμοποιηθεί με λάθος τρόπο μπορεί να προκαλέσει αδικαιολόγητο φόβο ή παραδοχή ότι η μάχη χάθηκε και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πόνο και θάνατο.

«Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας παρακολουθεί διαρκώς την εξέλιξη του κορονοϊού και είμαστε πολύ ανήσυχοι από τα αυξανόμενα κρούσματα διασποράς του κορονοϊού», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΠΟΥ.

Είπε ακόμα ότι, τις τελευταίες δυο εβδομάδες, ο αριθμός των κρουσμάτων COVID19 εκτός Κίνας αυξήθηκε 13πλασιάστηκαν και οι χώρες που επηρεάζονται τριπλασιάστηκαν. Πλέον υπάρχουν πάνω από 118.000 κρούσματα σε 114 χώρες και 4.291 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους.

Είπε ακόμα ότι χιλιάδες άνθρωποι δίνουν μάχη για την ζωή τους σε νοσοκομεία και πως τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες περιμένουμε αύξηση των κρουσμάτων, των νεκρών και των χωρών που προσβάλλονται.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ