ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 14 Μαρτίου 2020

Μέτρα πρόληψης από τον κορωνοϊό ζητούν οι αστυνομικοί της Πελοποννήσου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:52:00 π.μ. | | |
Μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό ζητούν οι αστυνομικοί της Πελοποννήσου
Πέντε Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, Κορινθίας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας, με επιστολή τους προς τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας επισημαίνουν ελλείψεις και ιδιαιτερότητες στην άσκηση του λειτουργήματος των Αστυνομικών και ζητούν θωράκιση των συναδέλφων που ασκούν με αυταπάρνηση τα καθήκοντά τους.

«Μέτρα πρόληψης για την εξάπλωση του Κορονοϊού»

Προς: κ. Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας (μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)

«Kύριε Αρχηγέ,

Εκπροσωπώντας την συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων μας που υπηρετούν στη ΓΕΠΑΔ Πελ/σου, σας γνωρίζουμε ότι καθημερινά γινόμαστε αποδέκτες έντονων διαμαρτυριών καθώς και εύλογης ανησυχίας από αυτούς, σχετικά με την αύξηση των κρουσμάτων του Κορονοϊού.

Επειδή η συντριπτική πλειοψηφία των μελών μας, κατά την εκτέλεση του λειτουργήματος μας καθημερινά, επί 8ωρου βάσεως, έρχονται σε επαφή με μεγάλο αριθμό πολιτών, με άμεσο κίνδυνο να προσβληθούν από τον ιό, ζητούμε τη λήψη άμεσων μέτρων προς αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων για τα μέλη μας και κατ΄ επέκταση των οικογενειών τους.

- Άμεση απολύμανση όλων των κτιρίων όπου στεγάζονται οι αστυνομικές υπηρεσίες, κρατητηρίων και οχημάτων και επανάληψη αυτών ανά εβδομάδα .

- Εφοδιασμός όλων των αστυνομικών με κατάλληλο υγειονομικό εξοπλισμό (γάντια, μάσκες, αντισηπτικά).

- Περιορισμό των συνεργείων ελέγχων και ιδιαιτέρως σε σημεία όπου υπάρχει πολυκοσμία.
- Απαγόρευση εισόδου πολιτών στις υπηρεσίες, είσοδος μόνο αυτών που θέλουν να δηλώσουν – καταγγείλουν ποινικά κολάσιμες πράξεις.

Τέλος σας γνωρίζουμε πως το σύνολο του αστυνομικού προσωπικού ακόμα και σε αυτή την ιδιόμορφη υγειονομική και όχι μόνο συγκυρία θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή για την πάταξη της εγκληματικότητας, αρκεί η υπηρεσία μας και η πολιτεία γενικότερα να προστατεύσει και διασφαλίσει το σύνολο του αστυνομικού προσωπικού εφαρμόζοντας τα προβλεπόμενα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας που απορρέουν από τις κείμενες διατάξεις του Π.Δ. 45/2008 καθώς και των προσφάτως ανακοινωθέντων μέτρων πρόληψης του ιού από την κυβέρνηση και αφορούν την προστασία από τον COVID-19».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ