Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2020

Να ενημερώσει η Δημοτική Αρχή για έργα στις "Μπανιέρες" ζητάει ο Γ. Γκιόλας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 3:19:00 μ.μ. | |
Να ενημερώσει η Δημοτική Αρχή για έργα στις "Μπανιέρες" ζητάει ο Γ. Γκιόλας
Σε σχέση με τις εκτελούμενες εργασίες στο θαλάσσιο χώρο μπροστά στις «Μπανιέρες», έξω από το λιμάνι του Ναυπλίου και με αφορμή αιτήματα και ενστάσεις συνδημοτών μου, καθώς και έντονου διαδικτυακού διαλόγου που διεξάγεται, επιθυμώ να εκφράσω και την προσωπική μου άποψη.


Θέλω να πιστεύω ότι ως έργο εκτελούμενο από δημόσιο φορέα έχει λάβει την απαιτούμενη αδειοδότηση. Θεματοφύλακας άλλωστε των νομικών διαδικασιών είναι ο κύριος του έργου δηλαδή ο Δήμος Ναυπλιέων και τα αρμόδια όργανά του καθώς και οι συναρμόδιες Υπηρεσίες. Στα όργανα του Δήμου, αρμόδιο για την έγκριση των αναγκαίων μελετών και των πιστώσεων για την εκτέλεση του όποιου έργου, πρωτεύουσα τυπική και ουσιαστική αρμοδιότητα έχει το Δημοτικό Συμβούλιο.

Η παρέμβασή μου ως βουλευτή, συνεπώς δεν υπεισέρχεται στον οποιοδήποτε τυπικό έλεγχο.

Ως δημότης όμως του Ναυπλίου και ως δέκτης παραπόνων και ενστάσεων από μερίδα συμπολιτών μου θα επιθυμούσα και θα καλούσα την Δημοτική αρχή, εάν δεν το έχει ήδη πραγματοποιήσει, να δημοσιοποιήσει και να ενημερώσει με κάθε πρόσφορο μέσο, τους συνδημότες και κάθε ενδιαφερόμενο περί της σκοπιμότητας του έργου, του τρόπου κατασκευής και τις τυχόν περιβαλλοντικές επιπτώσεις αυτού. Εκτιμώ ότι μια καθαρή και ανοικτή τοποθέτηση μέσα από έναν ειλικρινή και καλοπροαίρετο διάλογο είναι επιβεβλημένη λόγω της σημασίας και του χώρου εκτέλεσης του συγκεκριμένου έργου.

Το σημείο αυτό, ως γνωστόν βρίσκεται στην «Παραλία» του Ναυπλίου, προ των Ενετικών τειχών του λιμανιού και κάτω από τον ίσκιο της Ακροναυπλίας, δηλαδή σε σπουδαίο Αρχαιολογικό χώρο. Επίσης σε θαλάσσια περιοχή που επηρεάζεται από την κυκλοφορία των ρευμάτων και ως τεχνικό έργο αναμένεται να προκαλέσει τις όποιες συνέπειες στην εγγύς παραλιακή ζώνη.

Ο καλοπροαίρετος, ανοικτός και δημοκρατικός διάλογος, όπως προανέφερα, πρέπει να αποτελεί επιδίωξη για την γνήσια ενημέρωση όλων των συνδημοτών.

ΓΙΑΝΝΗ ΓΚΙΟΛΑΣ

Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ