ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020

Τμήμα υγείας της Ν.Ε. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αργολίδας: Ανάγκη στήριξης των δημόσιων δομών της υγείας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:04:00 μ.μ. | | |
Τμήμα υγείας της Ν.Ε. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αργολίδας: Ανάγκη στήριξης των δημόσιων δομών της υγείας
Ενόψει της μεγάλης κρίσης που διέρχεται η χώρα εξ’ αιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού στο νομό μας, υπάρχει ανάγκη στήριξης των δημόσιων δομών της υγείας, δηλαδή του Ε.Σ.Υ. με συγκεκριμένα μέτρα.


Συγκεκριμένα, απαιτούνται άμεσα τα εξής:

1) Πλήρωση των 22 θέσεων μονίμων ειδικευμένων γιατρών Ε.Σ.Υ., θέσεις που έχουν ήδη προκηρυχθεί (το 2019 και το 2020) για τις νοσηλευτικές μονάδες Άργους και Ναυπλίου.

2) Άμεση πρόσληψη επικουρικού ιατρικού, νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού με 3ετείς συμβάσεις και ειδική μοριοδότηση. Τουλάχιστον 25 θέσεις ειδικευμένων ιατρών και 50 θέσεις νοσηλευτών και παραϊατρικού προσωπικού, 30 για την Ν.Μ. Άργους και 20 για την Ν.Μ. Ναυπλίου. Ειδικότερα, θα πρέπει άμεσα να στελεχωθεί η παθολογική κλινική της Ν.Μ. Άργους με 3 τουλάχιστον γιατρούς παθολόγους και 8 νοσηλευτές. (δεδομένου ότι δημιουργήθηκε ειδικό τμήμα για νοσούντες του ιού)

3) Άμεση προκήρυξη όλων των κενών θέσεων, ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού των Κ. Υγείας και Τ.Ο.Μ.Υ. Άργους και Ναυπλίου, καθώς και των Κ.Υγείας Κρανιδίου και Λυγουριού. Συμβάσεις 3ετίας για επικουρικό προσωπικό, νοσηλευτικό προσωπικό και γιατρούς, με ειδική μοριοδότηση όλων τον ειδικοτήτων για τις μονάδες της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας που αναφέραμε, άμεσα. Σε αυτό επιμένουμε ιδιαίτερα, γιατί η Π.Φ.Υ. πρέπει να συλλειτουργήσει (όπως άλλωστε γίνεται και σήμερα) με τα νοσοκομεία, όντας όμως στην πρώτη γραμμή στήριξης του συστήματος υγείας και αποσυμφορώντας τα νοσοκομεία από την μαζική προσέλευση ασθενών.

4) Ιδιαίτερη μνεία στην αμεσότητα πρόσληψης των 3 γιατρών για το Τ.Ε.Π. της Ν.Μ. Άργους. (προκήρυξη του 2019) καθώς και στην αμεσότητα πρόσληψης 3 παθπλόγων ιατρών στη Ν.Μ. Ναυπλίου (άμεση προκήρυξη) δεδομένου ότι τώρα υπηρετούν ουσιαστικά μηδέν (0)."
5) Να διπλασιαστούν τα κρεβάτια των Μ.Ε.Θ. στα νοσοκομείων της περιφέρειας Πελοποννήσου. (είναι περίπου 20 σήμερα)

6) Να τροποποιηθεί ο προϋπολογισμός του Γ.Ν. Αργολίδας ενισχυόμενος οικονομικά από το Υπουργείο Υγείας και από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Όλα τα παραπάνω προτεινόμενα μέτρα αποτελούν και προτάσεις μας για συζήτηση και απόφαση από τα θεσμικά όργανα της πολιτείας, τα σωματεία εργαζομένων και επαγγελματιών και την τοπική αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού.

Οι καιροί ου μενετοί

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ