ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 10 Μαρτίου 2020

Ραφαήλ Μπαρού για το πάρκο Κολοκοτρώνη: Όσοι κατακρίνουν... ας επιδείξουν υπομονή...

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:43:00 π.μ. | | |
Ραφαήλ Μπαρού για το πάρκο Κολοκοτρώνη: Όσοι κατακρίνουν... ας επιδείξουν υπομονή
Επί της συζητήσεως που έχει ανοίξει για την ανακαίνιση ή όχι του Ιστορικού Πάρκου «Κολοκοτρώνη», που βρίσκεται στην καρδιά της πόλης μας κάτω από το Ιστορικό Παλαμήδι και στο κέντρο μεταξύ Παλαιάς και Νέας πόλης του Ναυπλίου, ως μόνιμος κάτοικος της πόλης μας και ως γόνος οικογένειας που κατοικεί αδιαλείπτως τους τελευταίους τέσσερις αιώνες τουλάχιστον, διατυπώνω την εξής άποψη:

Το Ιστορικό Πάρκο και για λόγους αισθητικής και για λόγους λειτουργικούς αλλά και για λόγους σεβασμού προς τους αρχιτέκτονες και τους λειτουργούς που το διαμόρφωσαν, όταν το Ναύπλιο έγινε η πρώτη ΜΟΝΙΜΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ της Πατρίδος μας, πρέπει να ανακαινισθεί.

Η ανακαίνισή του πρέπει να γίνει βάσει της τεκμηριωμένης μελέτης που έχει ήδη εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο και σέβεται απολύτως τα αρχικά στοιχεία των πρώτων μελετητών – κατασκευαστών.

Η ανακαίνισή του θα αφορά την λειτουργική ένταξή του στις σύγχρονες κοινωνικές, ψυχαγωγικές αλλά και παιδαγωγικές του λειτουργίες.

Αποτελεί εγκληματική αμέλεια να αφεθεί το Ιστορικό αυτό Πάρκο στο έλεος του χρόνου και της φθοράς και στην χρησιμοποίησή του για παράνομες και αντικοινωνικές χρήσεις και συναλλαγές.

Το ανακαινισμένο Ιστορικό Πάρκο πρέπει να παραδοθεί μετά τις αναγκαίες παρεμβάσεις στους πολίτες του Ναυπλίου, στους χιλιάδες καθημερινούς μας επισκέπτες και βεβαίως στην μαθητιώσα νεολαία ώστε να συμφιλιωθεί με την φύση, την ιστορικότητα και την διαχρονική αισθητική του περιβάλλοντος χώρου.

Όσοι κατακρίνουν προκαταβολικώς τις αναγκαίες παρεμβάσεις, ας επιδείξουν υπομονή για να εκφράσουν την άποψή τους όταν οι προσεκτικές παρεμβάσεις της Δημοτικής Αρχής ολοκληρωθούν.

Γιατί είναι γεγονός αναντίρρητο ότι οι φθορές του χρόνου και η κακή χρήση των αντικειμένων από τους ανθρώπους, πρέπει να διορθώνονται ώστε όλοι οι κοινόχρηστοι χώροι του Ναυπλίου να υπηρετούν την Ιστορία του, το παρόν του και το ακόμα πιο ελπιδοφόρο μέλλον του.

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ
ΡΑΦΑΗΛ ΜΠΑΡΟΥ





ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ